Valliant Group var en liten aktør innenfor salg av varmeprodukter for to-tre år siden. Men siden de endret kurs, og kun ønsket å fokusere på varmepumper, sol, gass og vannebehandling av vannbårne systemer, har også resultatene kommet. 2011 vil bli det beste året man har hatt siden oppstarten i 2008.

Sterk økning på varmepumper
- Det er varmepumper som har stått for den største veksten. Det som er bra med oss, er at vi er en komplett leverandør når det gjelder varmeløsninger. Hittil i høst har vi levert mange anlegg med kombinasjonen varmepumper og sol. Vi kan levere alt fra små- til store anlegg, og et godt eksempel på store anlegg, er det vi har levert til Brødrene Dahl på Ringdalsskogen.
Der har vi levert en komplett løsning inkludert varmepumper, sol anlegg, samt gasskjele, et anlegg vi forøvrig er meget stolte av, sier Simonsen.

I dag er selskapet størst på salg av bergvarmepumper. Det er først i år selskapet satser på luft /vann varmepumper i kategorien 4.5 – 15 kW.
- Dette er et rimeligere segment, men samtidig er det her det største volumet ligger. Neste år tar vi mål av oss og levere 200- 300 luft/vann varmepumper ut i markedet.

Valliant Group satser utelukkende på salg gjennom grossistene, og har grunnsortimentet inne hos alle de ledende aktørene. Simonsen poengterer at det er en nøye valgt vei, og bidrar til at de kan konsentrere seg mer om beregninger og kalkulasjoner ovenfor installatørene.

Support er viktig
- Vår filosofi er at vi skal være svært dyktige på support ovenfor rørleggerne. Hos oss skal de kunne få hjelp til det de måtte trenge av input om våre produkter og beregninger. Jeg må si at rørleggerne blir dyktigere og dyktigere på montering, service og oppfølging av varmeprodukter. Mange har nær sagt blitt spesialister på varmeløsninger, og der har det skjedd mye bare de siste 3-4 årene, forteller Benny Simonsen.

Utspring fra Norsk Klimateknikk
Valliant Group Norge ble etablert i 2008, og har sitt utspring fra firmaet Norsk Klimateknikk. Etter overtagelsen av Norsk Klimateknikk har Valliant vært igjennom en omfattende ryddeprosess. Fra å ha drevet med vannbehandling, tappevann, gulvvarmesystemer og pumper, er det kun vannbehandling som er igjen fra Norsk Klimateknikk. Man har endret produktsortimentet radikalt, og satset på varmeprodukter.

- Det eneste vi har igjen fra det gamle firmaet er Elysator vannbehandler. Det har vært en lang reise fra 2008 og til i dag, men det har vist seg at den strategien vi valgte i 2009, har vært utelukkende positiv for vårt vedkommende. Men for å komme dit vi er nå, hadde det aldri vært mulig uten dyktige medarbeidere. Det er alfa omega, påpeker Simonsen.

 

 

Simonsen tror ikke det er så mange som hadde fått til det de har klart på så kort tid. Fra å være en anonym aktør til å bli en betydelig leverandør i markedet på knappe to og et halvt år. Nå har salget øket betraktelig, og man har klart å ta markedsandeler i et marked som preges av stor konkurranse.

Flere vekstområder
- Vi har hatt mest fokus på bergvarme siden vi gjorde vårt strategivalg, og per i dag er 70 prosent av omsetningen fra dette produktområdet. Sol kommer for fullt, men så langt utgjør det rundt 5 prosent. Vannbehandling er også en viktig del og et satsingsområde for oss, og per dags dato utgjør det 20 prosent av den totale omsetningen. Problemer med vannbårne systemer vokser i takt med energieffektiviseringen, og spesielt i rehab prosjekter ser vi store muligheter med Elysator vannbehandlingssystemer, avslutter daglig leder i Valliant Group Norge, Benny Simonsen.