På Lucia-dagen fikk Kristin Halvorsen æren av å åpne en studentutstilling fra masterkurset i energieffektiv moduldesign ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Utstillingen er en del av et tverrfaglig samarbeidet om energieffektive løsninger mellom byggstudier og yrkesfag i hovedstaden.

Disse er med
Samarbeidsprosjektet består av Lavenergiprogrammet, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Høgskolen i Oslo og Akershus, Fagskolen i Oslo, Sogn videregående skole, SINTEF, og industripartnerne Indus, Uco, Temporent og Moelven Byggmodul.

Prosjektet går ut på å designe, beregne og bygge en passivhus-modul. Et hovedmål med prosjektet er selve samarbeidsformen underveis der studenter ved arkitektur, ingeniørfag, fagskole og yrkesfag får prøvd ut tverrfaglighet i praksis.

Energieffektivisering er et område som kommer til å få stort fokus i tida fremover og det er derfor svært viktig at de som skal ut i arbeidslivet har oppdatert kunnskap på tema.

Begeistret minister
Halvorsen la i sin tale vekt på at byggenæringen er en nøkkelnæring i utfordringene med å løse klimautfordringene.
- Dette skaper god næringspolitikk ved at alle fagene samarbeider, sa Halvorsen som var imponert over hva skolene i Oslo har fått til på dette området.

Nå ønsker Lavenergiprogrammet å gi alle elever og studenter i Norge denne muligheten.

- Erfaringene fra Osloprosjektet viser at det er fullt mulig å integrere kunnskap om energieffektivisering og framtidsrettet bygging i dagens læreplaner. Nå er det viktig at alle som er under utdanning får denne kunnskapen og bidrar til å utvikle byggenæringen videre, understreker Guro Hauge i Lavenergiprogrammet.

Under utstillingsåpningen fikk Halvorsen utlevert dørnøkkelen til den nye passivhusmodulen som skal bygges av elever ved Sogn videregående skole i vårsemesteret 2012 og takket for det, men ville ikke stoppe der. - Jeg vil gjerne komme tilbake for å se på byggeprosjektet også mens det er under bygging.