Både når det gjelder vannforbruk, energibruk og utslipp er sparepotensiale stort når det gjelder servanter. Bruken av servanter foregår i dag hovedsakelig under rennende vann. Et vanlig servantbatteri bruker ca. 14 liter vann per minutt. Dette forbruket kan reduseres drastisk.

- Installerer man en Enøkrobolator kan faktisk vannforbruket reduseres fra 14 liter per minutt til seks liter i minuttet, uten at kvalitetsfølelsen forringes, opplyser Stensrud.
Produktet det dreier seg om er en universaldel som passer til alle typer blandebatterier og det kan byttes i løpet av noen få minutter. Uansett vanntrykk gir Enøkrobolatoren pluss/minus seks liter vanntrykk.

- Det er installert tusenvis av slike på hoteller i forbindelse med miljøsertifisering. Resultatene er meget gode. Det ligger åpenbart store gevinster å hente innenfor eksisterende bygningsmasse i kommunal og fylkeskommunal sektor. Ved å jobbe effektivt og målbevist kommer de gode miljøresultatene. Inntjeningstiden på investeringen ligger på mindre enn seks måneder, sier Arne Stensrud.

Direktør i Tjersland & Co., Arne Stensrud påpeker at det dreier seg omhverdagens miljøpolitikk og at den ofte ikke er lett å leve opp til.
- Muligheten ligger opp i dagen, men det trengs et initiativ og det tar vi nå, fastslår Stensrud.