- Det er dumt at rørleggere gir fra seg jobber bare fordi de kvier seg for å montere cisterne i vegg, sier han til VVS-Forum.no. 

Duri Fagprofil har lenge sett behovet for en standardisering av en kasse som gir full trygghet når cisternen skal bygges inn. De har derfor utviklet nettopp en sisterne-/membrankasse for innbygging av vegghengt toalett. Dette er produsert i godkjent våtromsplate. Med systemets membran blir sisternekassa en fullt integrert del av vannsikringen i veggen og med innlagt støtte (polymer) i bunn for å bære vekten av toalettet.

- Dette er såvidt jeg vet eneste prefabrikerte kasse som er teknisk godkjent av Sintef, sier han.

Han vet at det finnes andre ferdige kasser I markedet, men sier at disse ikke er teknisk godkjent av Sintef og at de heller ikke tilfredsstiller TEK10.

-Det er kanskje når rørleggerne får presentert disse at de blir litt skeptiske til hele løsningen med innebygget cisterne, og det er jo ikke så rart. Spesielt når de ikke vet at det finnes godkjente prefabrikerte løsninger.

Eneste konkurrende produkt som er godkjent på samme måte er plassbygget kasse. Men da må det samkjøres flere håndverkere, blant annet snekker, rørlegger og fliselegger. Og jeg vil påstå at det blir dyrere enn en komplett kasse til kr 1395.- pluss MVA og som er lett å montere. For rørlggeren er det også en trygghet at de monterer et produkt som det følger med en teknisk godkjenning.

Han forklarer at de lager to typer, én for våtrom og én for tørrom.

I våtrom skal eventuelle lekkasjer synliggjøres ved at vannet renner ut på gulvet. I tørrom er det ikke smart å få vann på gulvet, og derfor er det lagt inn et oppsamlingskar i bunn. Det skal legges inn en føler som stenger vannet automatisk, eller et avløp til våtrom dersom det er mulig.

- Vi fikk godkjenning 12. desember i 2011, og frem til påske i år hadde vi solgt ca 1000 enheter, sier han.

Fagprofil iI Oslo har et av Europas bredeste sortiment av spesialprodukter for proffesjonelle håndverkere gjennom egne proffutsalg, hos faghandlere over hele landet eller via “kontakt” på deres hjemmesider.

Fagprofil AS ble etablert i 1979, med hovedfokus på gulvrelaterte produkter som profiler, utstyr og maskiner. I 1990 ble den første spesialforretningen for gulvprofiler og verktøy i Norge åpnet.

Siden den tid er navnet byttet til Duri Fagprofil AS og har vokst til å bli leverandør av hele produktspekteret for den profesjonelle håndverker, herunder malere, murere, flisleggere,gulvleggere, snekkere og entrepenører. 

Selskapet har i de siste årene utviklet en rekke egne byggrelaterte produkter som BAC Board, BAC Stone, BAC Nett samt representerer merkevarene DURI lister og GULVMILJØ matter og er i sterk vekst.

Cisternekassene er i første rekke et rørleggerprodukt og distribueres gjennom Heidenreich.