- Utvikling av produkter og løsninger sammen med leverandører er vesentlig for å få til gode produkter, sier Tom Marmont-Ramsey i Drammens-bedriften Kruge.

- Sammen med våre leverandørpartnere utvikler vi produkter og løsninger som skal hjelper installatører og montører til en enklere og mer kostnadseffektiv arbeidsdag på byggeplassen. Vår produkter anvendes i dag innen VVS og elektro, sier han.

Han er opptatt av at gjennom kombinasjonen produkter-distribusjon-kunnskap skal Kruge fremstå som en ledende leverandør av montasjesystem for tekniske installasjoner.

- Vårt leveringsprogram innen VVS, herunder sprinkler, ventilasjon og kjøling spenner over et bredt felt fra det enkleste bøyleklammer via hurtigmonterte klammer med dempegummi til spesialkonstruerte røroppheng. Til sammen har bedriften over 4500 artikler på lager i Drammen. Dette inkludere også elektromarkedet, industri og offshore, sier Marmont-Ramsey.

- Og vi tegner, konstruerer, beregner og fabrikkerer bærende konstruksjoner, som felles føringer for tekniske installasjoner i bl.a. kulverter, sjakter og korridorer, sier han.

Han fremhever Framo 80 er et multifunksjonelt montasjesystem som gjør konstruksjon og montasje av bærende konstruksjoner svært enkelt gjennom sin fleksibilitet. Firkantprofilen har et høyt motstandsmoment, både mot nedbøyning og vridning.

Et annet produkt han vil fremheve er Pressix CC 27 som er laget for rask og effektiv oppheng av små og mellomstore laster. Blant annet stålrør fra Ø10 mm til MA 110 mm, eller kobberrør fra Ø12 mm.

- Det som er viktig i dag med selv de små ”usynlige” detaljene har høy sikkerhet. Pressix CC 27 har sin unike skinneprofil og låseanordning, og dermed tillater høye laster med høy sikkerhet.

- Slike viktige detaljer må fremheves for å ivareta kvaliteten på monteringer. Vi vet jo at det kommer stadig strengere regler for å hindre byggefeil, sier Tom Marmont-Ramsey.

Hjemmeside www.kruge.no