- Vi synes det er spesielt interessant at vi i tillegg til vår vanlige målgruppe har foredrag som retter seg mot rørleggere, arkitekter, byggingeniører og spesielt interesserte sluttbrukere, sier komitèleder for RørArena Bergen og gruppeleder Bergen, Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk forening Anita Topdal, til VVS-Forum.

- RørArena Bergen 2011 er et nytt fagarrangement i regi av NORSK VVS Energi- og Miljøteknisk Forening, Bergen Gruppe, sier hun. Sammen med fagmessen Ren luft – bedre innemiljø, som gruppen arrangerer sammen med VBL i november, får Bergen på lik linje med Trondheim og Nord-Norge endelig sine egne VVS-dager.

- Dette blir en møteplass for byggherrer, rådgivere, arkitekter, rørleggere/entrepenører, leverandører og driftspersonell som jobber med fornybar energi, varme og sanitær i bergensområdet.

Arrangementet går av stabelen i Bergen 8. og 9. september 2011.

- Det blir både et omfattende seminar- og fagprogram, og en egen fagutstilling. Denne type arrangement er etterspurt i regionen, og vi håper og tror at det vil trekke interesserte fra hele distriktet, sier Topdal.

- Hvorfor Rørarena Bergen?

- Bransjeaktørene i Bergen og omegn har lenge savnet en arena hvor hele bransjen kan samles for oppdatering og utveksling med solid faglig innhold. Det som gjennom årene har vært arrangert, har stort sett vært salgsmesser på omgang i rørgrossist regi. Dette har vært prisverdig, men på ingen måte samlende for hele bransjen. Det faglige har naturlig nok kommet litt i bakgrunnen, mens det festlige har vært trekkplaster, sier Leif August Larsen hos Oso Hotwater, som også er i Rørarena komiteen (Bildet til høyre).

Topdal viser til at det blant annet holdes seminar i samarbeid med Klimaseksjonen i Bergen kommune og Oljefri.no med fokus på hvorfor og hvordan tenke Miljøbevisst og energieffektivt. Dette seminaret retter seg blant annet mot privatpersoner. Blant de 30 foredragene finner du også temaer som BIM, økodesigndirektivet, våtrom, legionella, bioenergi og radon. I tillegg vil VVS-foreningeni samarbeid med Norges Rørleggerers Landsforening (NRL) sette fokus på utfordringer i rørleggernes hverdag.

- Hva har dette å si for Bergensregionen?

- Ved å arrangere RørArena Bergen, som et initiativ fra en ikke kommersiell organisasjon slik VVS-Foreningen er, vil arrangementet være åpent for alle bransjeaktørene. På denne måten har alle like store muligheter til påvirkning og utbytte av arrangementet. Leverandørene har lenge snakket om å organisere en messe i Bergen der en kunne samle alle kunder og samarbeidspartnere på en faglig rasjonell og kostnadseffektiv måte. Svaret er RørArena Bergen. Ved å delta som utstiller, vil en aktivt bidra til at denne messen blir et fast innslag annen hvert år, og at en gjennom deltakelse innleder et tettere samarbeid med resten av bransjen, sier Leif August Larsen.

- Styret i Bergen gruppe retter en stor takk til alle våre samarbeidspartnere, utstillere og frivillige, som står på i tidenes dugnad for å få til en egen fagmesse innen varme og sanitær i Bergen, avslutter gruppeleder Anita Topdal.

 

Les mer på http://www.rorarena.no/

 

Har du Tips til VVS-Forum?

GI DIN KOMMENTAR HER: