Oslo Rådhus var tirsdag fullsatt av familie, venner og stolte lærere som ønsket å bivåne at årets ferdige lærlinger ble tildelt fag- og svennebrev som offisiell dokumentasjon på fullført utdannelse. I alt ble det delt ut 247 fag- og svennebrev i blant annet fagene møbelsnekker, blomsterdekoratører, IKT-serviceteknikere, helse- og omsorgsarbeidere, kokker og servitører.

- Bildene på veggene her viser viktige utdrag fra byen og landets historie, påpekte Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn med henvisning til maleriene som preger veggene inne i Rådhuset.

- Men de viser også vanlige mennerker i arbeid. Det er disse menneskene som holder byen i gang, og nå blir dere også en del av dette. Byen berikes av den kompetansen dere nå besitter. Det er dere som skal ta vare på våre gamle, det er dere som skal sørge for at tak tettes når vannet fosser inn og det er dere som skal sørge for at byen kan pyntes opp med blomsterdekorasjoner. På vegne av Oslo vil jeg derfor takke dere for de utdannings- og yrkesvalgene dere har tatt, talte hun videre til de fremmøtte lærlingene som nå med bevis i hånden kan vise at de er ferdig utdannet innen sine yrker.

Berømt for ekstra innsats
Det var samtidig noen lærlinger det ble satt ekstra pris på for sitt arbeide i lærlingetiden, og for gjennomførte oppgaver i svenneprøven. Anessa Dryna, som har tatt utdannelse i kontorfaget, fikk fagprøvemedaljen for sitt arbeide hvor hun har vist en faglig sikkerhet og en bemerkelsesverdig vel gjennomført struktur. Linn Therese Andersen, Christian Sande og Lars Christer Valø, henholdsvis utdannet som mediegrafisk designer, møbelsnekker og rørlegger fikk alle tildelt svenneprøvemedaljen for sine innsatser i svenneprøven.

Også lærlingebedriftene ble satt pris på under seremonien. Cathinka Guldberg-senteret ble overrakt Oslo kommunes fagopplæringspris av byråd for kunnskap og utdanning Torger Øgaard. Senteret fikk prisen for sin vedvarende inntak av nye lærlinger, og for å være en foregangsbedrift som har vist vei for andre i helse- og omsorgssektoren.

Kilde : utdanningsetaten