- Vi er glad for at kravene har kommet. Sett fra ventilasjonsbransjens ståsted kunne kravene til virkningsgrad for varmegjenvinning vært litt strengere. Det har jo vært en debatt der rådgiverne har gått ut og sagt at kravene er litt for slappe, sier han - og legger til:
- Men det er ikke vi som har presset på for å få det nivået som er satt. Vi har også forstått at det trolig kommer en skjerping av kravene for yrkesbygg, også dette hilses velkommen.

- Nasjonalt ansvar
Et litt perifert tema Eriksson mener er veldig viktig, er krav om at en vesentlig del av varmebehovet skal dekkes av ny fornybar energi.
- Det er et litt  viktig krav, selv om det kanskje er laget en del unntaksmuligheter der bygg kan leveres med bare elektrisk oppvarming. - Myndighetene burde være mer konsekvent, og gjerne strammere i formuleringen. Nå flyttes problemet over på de som skal prosjektere og gjennomføre byggesaken. Vi mener myndighetene burde ta et større ansvar for energiforsyningen, og miljøpåvirkningen av energibruk. Det er en nasjonal sak.

- Energimerking
Den erfarne bransjemannen mener ordningen med energimerking av bygg er meget viktig.
- Vi synes det tar fryktelig lang tid – og vil gjerne få ordningen ”på lufta”.

Han forklarer at et forslag har vart på høring. - Men forslaget er dårlig, tyværr. Myndighetene må også være med å legge i så mye ressurser at ordningen blir bra. Den som skal energimerke må jo være godkjent av myndighetene, som må ha et apparat til å vurdere foretakene som skal drive med energimerking. I høringsutkastet har man ikke tatt høyde for å bygge opp noe som helst apparat fra myndighetenes side.

Mats Eriksson er utdannet ved fra KTH Stockholm (oppvarmings- og ventilasjonsteknikk).
Fra 1978 jobbet han på Norsk Viftefabrikk AS (ABB) og senere bl.a. hos Opak.
NVEF fikk ham som administrerende direktør i 2000. I tillegg er han engasjert med energi og innemiljø i BNL.
NVEF er en bransjeforening med den utførende delen av inneklima-bransjen bestående av entreprenører, leverandører og bygningsautomatisering.