Hamstad AS er en av landets ledende leverandører av klimatekniske produkter og installasjoner, som bidrar til godt inneklima, optimalt energiforbruk og ressursutnyttelse fra ide til drift. Hamstad AS er landsdekkende med åtte avdelinger og 110 ansatte. Omsetningen er stipulert til ca. 200 millioner kroner.

- Det var litt færre tilbud å regne på før sommeren, men nå har det tatt seg opp igjen, så høsten blir nok noenlunde normal. Kanskje markedet vil flate noe ut, men for vår del er ordrereservene gode. Vi forsøker etter beste evne å ha nok jobber i et seksmåneders perspektiv.

- Er det regionale forskjeller i landet på hvor det er mye og lite det er å gjøre?
- Det er forskjeller. På sør- og vestlandet er det høy aktivitet både i privat og offentlig sektor, også i våre nordligste fylker er det høy aktivitet, mens det for andre deler avlandet er mindre å gjøre. Det offentlige bidrar sterkt med skoler og barnehager, både som nybygg og rehabilitering. Det vil alltid være variasjoner av denne type i vår bransje.
Arnfinn Hamstad er ikke direkte urolig for markedssituasjonen neste når, men det er god grunn til å være våken og følge med i markedet. Den private boligbyggingen har nærmest stoppet opp, næringsbygg har fått en stagnasjon og dette kan raskt smitte over på offentlig sektor, men foreløpig er det ingen tegn til at det ikke skal bygges og rehabiliteres videregående skoler og barnehager i årene som kommer. Følgelig har vi god kontroll.


Hamstad AS avslutter i disse dager  rehabilitering ved NTNU, Perleporten og Verkstedtekniske laboratorer, luftmengde 122.000 m3/h.

- Er bransjen fortsatt preget av at det er vanskelig å skaffe nok kvalifisert arbeidskraft?
- Hamstad AS har de folkene vi trenger, men rent generelt kan det til sine tider være utfordrende å ha mange nok dyktige fagfolk. Vi manøvrer oss ofte litt annerledes i arbeidsmarkedet, for du må nødvendig vis ikke være ingeniør for å være en god prosjektleder, så vi rekrutterer bredt og har lykkes med det, sier Arnfinn Hamstad hos Hamstad AS.

Ingeniørfirmaet Hamstad AS feirer i år 40 år.