Jan Vang tror at det kommer til å bli en utflating første halvår i 2009, mens det vil bli en kraftigere nedgang annet halvår neste år. Vang har denne begrunnelsen:
- Det er en del prosjekter som er i gangsatt og som skal fullføres. Her er det jobb å gjøre, men etter hvert kommer det ikke nye prosjekter til og dermed vil vi få en nedgang. Det er en viss treghet i systemet, derfor slår ikke problemene ut i full blomst før etter sommerferien i 2009.
-
- Hvor alvorlig ser du for deg at nedgangen blir i vvs-bransjen?
- Det er umulig å svare på, men vi treffer våre tiltak og skal møte ufordringene så godt det lar seg gjøre. Blant annet virker det ikke som om rehabilitering av gamle bad fortsetter i samme tempo som før. Kanskje folk velger noe rimeligere armatur og andre løsninger som er litt lavere i pris, men alt i alt velger vi å være nøkterne optimister i et svakere marked.
-
VVS Eksperten/Mesterbad har 164 medlemsbedrifter. Kjedekontoret har fire ansatte. Ambisjonen er blant annet å jobbe smartere og annerledes enn konkurrentene.
- Vi må benytte oss av de hjelpemidlene vi har og kan utvikle. Våre nettsider gjør en del av denne jobben. Samtidig arbeider vi kontinuerlig med opplæring, vedlikehold og informasjon overfor våre medlemmer, fastslår Jan Vang.

Jan Vang hos VVS Eksperten/Mesterbad har ansvaret for strategi, markedsplaner, samarbeidsavtaler og budsjetter. Vang leder også kjedens markedsråd.