Hele kontrakten har en verdi på rundt 20 millioner kroner.

Optimisme, grønn industri og nye næringsaktører er noen av stikkordene som preger den nye offensive storkommunen Orkland. FLOW Group har, via sitt datterselskap FLOW Trøndelag VVS i Trondheim, gjennomført flere prosjekter og serviceoppdrag de siste årene i Orkland, og har dermed blitt godt kjent med området og optimismen som råder i næringslivet i kommunen.

- FLOW Group ønsker å være en del av denne positive satsingen som skjer i Orkland, og ser dette som et spennende marked og ønsker å ta en posisjon både innen prosjekt og drift & vedlikeholdssegmentet for både eksisterende kunder og potensielle kunder i Orkland, sier Hildrum.

Stillingen som daglig leder er allerede utlyst, og vedkommende vil få en viktig rolle med å finne naturlig lokalisering og bygge opp den lokale bedriften – med støtte fra FLOW Trøndelag VVS og FLOW Group sentralt.

Hildrum fastslår overfor avisa Avisa Sør-Trøndelag at satsingen i Orkland vil bli med en frittstående lokal bedrift, ikke en avdeling som styres fra Trondheim.

- Orkland ikke er et nytt marked for bedriften. Vi har hatt andre oppdrag i regionen, og har flere samarbeidspartnere i område. I første omgang er det VVS det skal satses på i Orkland, deretter en mulig utvidelse med både klima- og elektrofagene, påpeker han ovenfor avisen.

Et selskap i sterk vekst
FLOW Trøndelag VVS har i dag 56 ansatte, og er fortsatt i sterk vekst. I fjor omsatte bedriften for 108 millioner kroner. Selskapet er en del av FLOW Group, som er en norskeid teknisk entreprenør innenfor fagområdene rør, elektro og klima.

Selskapet har nylig inngått partneravtale med Varig Orkla Arena, som sikret selskapet underentreprisen på rør- og ventilasjonsarbeidene.

- Dette har igjen vært helt avgjørende for beslutningen om å etablere et eget selskap i Orkland, sier Hildrum til VVSforum.

At det herfra også er relativt kort vei til Hitra og Frøya, som Hildrum beskriver som en slags indrefilet for trøndersk næringsliv, har også definert Orkland som et spennende satsingsområde.

Ordføreren og næringsforeningen jubler
Orkland er en kommune i Trøndelag som ble etablert 1. januar 2020 ved sammenslåing av Orkdal, Meldal, Agdenes og en del av Snillfjord kommune. Også kommunens ordfører Oddbjørn Bang (Sp) jubler over nyheten om FLOWs etablering på stedet, og kaller det en gledens merkedag at den første bedriftsetableringa i kjølvannet av travbaneprosjektet er et faktum.

- Dette bekrefter det vi hele tiden har sagt; at aktivitet avler aktivitet. At trondheimsbaserte bedrifter, som i dette tilfellet FLOW, velger å etablere seg i Trøndelags næringskommune nummer én, Orkland, er en stor gladnyhet, sier han til lokalavisen.

- FLOWs etablering tror jeg bare er starten. Det var slike synergier vi håpet travanlegget ville dra med seg til Orkland, sier leder i Orkladal næringsforening Ståle Vaag, til samme avis.