På Grønn Byggallianse og Norsk Eiendoms frokostkonferanse om Eiendomssektorens veikart mot det grønne skifte, snakket Rigmor Hansen om hvordan det grønne skiftet påvirker en offentlig eiendomsaktør. Veikartet ble overlevert til Regjeringens utvalg for Grønn Konkurransekraft.

- Vår påvirkningsmulighet ligger i ambisiøse miljøkrav i skoleprosjektene våre og vi er opptatt av å fremme innovasjon hos leverandører og rådgivere. Vi ønsker å bidra til å utvikle nye tekniske løsninger og nye typer materialer, sier Rigmor Hansen.

- Våre høye miljømål over tid har resultert i blant annet 20 passivhus-skolebygg og reduserte energikostnader, samt gitt oss økt kunnskap om energibruk når skolene driftes. Vi har flere forbildeprosjekter i FutureBuilt, som får oss til å heve ambisjonsnivået. Det grønne skiftet synliggjør at vi har et samfunnsansvar, og Oslo kommune har tatt dette ansvaret med å sette ambisiøse miljømål for utviklingen av byen. Dessuten er god profilering både nasjonalt og internasjonalt med på å tiltrekke ny kunnskap og dyktige medarbeidere. Det grønne veikartet gir eiendomssektoren felles mål og vil stimulere til samhandling. Veikartet gir oss mulighet til å være gode på ett område som er viktig, avslutter Rigmor Hansen.