Rørleggerlærlingene Gjermund Kleven og Tonje Fiona Gulbrandsen har hatt mye å gjøre som lærlinger den siste tiden. Nå håper de at allmennheten får øynene opp for hvor essensielt rørleggeryrket er og hvor viktig det er at bad og rørsystemer fungerer når man er mye hjemme.

 – Det har vært veldig mye å gjøre den siste tiden. Vi føler oss heldige som har høy etterspørsel etter våre tjenester. For min del har det gått over all forventning å være lærling i en vanskelig tid, sier Gjermund Kleven. Han er lærling hos Comfort Oppdal.

Saken fortsetter under bildet:

Gjermund Kleven er lærling hos Comfort Oppdal.[/caption]

Kleven tror koronaperioden vil få mange til å innse hvor viktig rørleggeryrket er.

– Folk har sittet i karantene og mange har hjemmekontor. Når vi er mer hjemme blir det også større belastning på rørsystemer og bad. Denne våren har vi blitt oppfordret til å holde oss mest mulig hjemme, og derfor blir man ekstra sårbar hvis ting ikke fungerer som det skal i hjemmet. De fleste er hjelpeløse uten rørleggerhjelp. Jeg tror koronaperioden har synliggjort dette, og håper at det vil få en positiv påvirkning både på bransjens rykte og rekrutteringen til yrket.

Han får støtte fra Tonje Fiona Gulbrandsen, som er lærling hos Comfort i Førde. Begge lærlingene snakker varmt om yrket og anbefaler det på det sterkeste til de som vurderer å bli rørleggere.

– Jeg tror flere vil få øynene opp for rørfaget etter koronakrisen og se at vi gjør en viktig jobb. Arbeidshverdagen er variert, ingen dag er lik og vi får jobbet både kreativt og fysisk. Jeg er veldig klar for å ta fagprøven før sommeren, og er glad for at det blir gjennomført som planlagt til tross for koronaen, sier Gulbrandsen.

– Lærlingene er en viktig del av Comfort-Kjeden og bransjens fremtid. Vi er veldig fornøyde med at de fleste lærlinger får gjennomført fagprøven som planlagt, og håper at flere vil få øynene opp for rørfaget i etterkant av koronatiden. Det er ingen hemmelighet at vi trenger flere flinke rørleggere i fremtiden, og vi håper at flere vil velge rørfaget som yrkesvei de kommende årene, sier Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i Comfort-Kjeden.