Det er Monolith fra Geberit, Spirit Uni fra Flexit, Multitank HeatAcc-400 TBS fra Hitech Energy og Rotor X fra Covent som juryen har innstilt.

Det er tredje gang at ”Årets VVS-produkt” skal kåres under VVS-dagene. Prisen har på kort tid blitt en prestisjetung pris å vinne i bransjen. En rekke av årets utstillere under VVS-dagene har meldt på produkter til årets konkurranse.

- Det har kommet inn mange gode søknader og det er stor variasjon i type produkter. Etter en grundig vurdering havnet vi til slutt på de fire produktene, opplyser fagsjef i Norsk Energi og Miljøteknisk Forening, Knut Olav Knudsen.

Kravene til produktene er at de må være utstilt under VVS-dagene 2010 og produktene skal være lansert i det norske markedet etter 1. januar 2008. All dokumentasjon må være på norsk. Det er også knyttet en rekke spesifikke kriterier til det å bli innstilt og godkjent til prisen.

Juryen består i år av: Ida Bryn, Per Erik Stenersen. Mats Ericsson, Oddbjørn Sjøvold og Knut Olav Knudsen. 

En kort presentasjon av produktene:
Geberit -  Monolith:
Geberit Monolith og gulvstående back-to-wall skål. Man behøver ikke renovere hele badeværelset for å kunne anvende Geberit Monolith til gulvstående WC-skål. Hvis det er avløp i gulvet kan Monolith enkelt monteres i de fleste tilfelller..Monolith kan også med fordel anvendes når man har et eldre vegghengt toalett med synlig sisterne, som man gjerne vil ha utskiftet med en mer elegant løsning.

Flexit - Spirit UNI
Flexit UNI 3 er et aggregat i Flexit SPIRIT-serien. Aggregatet har en kapasitet på ca 400 m3/h og passer godt til småhus og eneboliger. UNI 3 bygger på det beste i tidligere Flexit-aggregater, men har også en rekke nyheter.
Energieffektivitet, lavt lydnivå, enkel betjening og design er satt i høysetet. Styringen og styrepanelene CI 60 og CI 600 er også helt nyutviklet, og det er lagt vekt på moderne design, enkel betjening og styring av ventilasjon etter behov

Covent- Rotor X
Covent har utviklet RotorX som er et nytt spesialprodukt. Gjenvinneren skal bidra til å oppnå en mer effektiv energiutnyttelse av ventilasjonsanlegget. RotorX kan enkelt erstatte eksisterende kryss veksler, uten å måtte skifte ut hele aggregatet eller bygge om kanaler. Her er det bare å demontere seksjonen med kryssveksleren, sette inn RotorX som passer direkte inn hvor kryss veksleren står. Man trenger ikke å flytte eller bygge om øvrige komponenter