Comfort Alta har vært en familiebedrift i tre generasjoner og nå er det den yngre generasjonen sin tur til å ta over familiebedriften. Mandag 26. april flyttet de inn i nye lokaler og de har fått god respons og positive tilbakemeldinger fra kundene.

– Vi er midt i et generasjonsskifte på jobb der jeg og min søster Cathrine tar over bedriften etter vår far, Ruben Åsheim. Han jobbet mye med å stelle i stand til nyåpningen og det er gjort en kjempebra jobb. Vi fikk også god hjelp fra kjedekontoret til Comfort-Kjeden, så flyttingen og åpningen av de nye lokalene har vært en knirkefri og positiv opplevelse, sier Andreas Strand Åsheim hos Comfort Alta i en melding.

Det var bestefaren til Åsheim som startet Comfort Alta i sin tid, og siden har bedriften vært i familien. Åsheim har selv jobbet i bedriften siden han gikk inn i yrkeslivet, og søsteren Cathrine Strand Åsheim begynte i butikken for noen år siden.

– Vi diskuterte mulighetene for at bedriften skulle fortsette i familien, og bestemte oss for at neste generasjon også skulle satse på bedriften og butikken. Det har vært en lang prosess, men vi har med det fått tid til å sette det opp på vår måte og vokse naturlig inn i rollen, sier Åsheim.

Stor gevinst å være medlem av VVS Norge
Åsheim har mye dialog med kjedekontoret til Comfort og VVS Norge, der han forteller at han blant annet får god bistand på IT. Det at noen kjenner deres systemer og kan bistå med hjelp, er en stor gevinst forteller han. Det samme gjelder innkjøp, priser og anbud.

– Jeg hadde brukt uendelig mye tid hvis jeg skulle gjort alt det selv. Det å innhente tilbud og sjekke priser fra ulike forhandlere tar mye tid. Nå er prisene ferdig forhandlet og vi får bistand til det vi trenger, så de gjør på en måte mye av jobben min for meg. Det er en stor gevinst.

Åsheim sier videre at de er veldig fornøyde med medlemskapet i Comfort-Kjeden og VVS Norge, og han har også stor tro på VVS Norge Akademiet.

– Det er vanskelig å satse på kompetanseheving helt alene, siden tiden ofte ikke strekker helt til. Det å sette dette i system gjør det lettere for oss å bli med på kompetansehevingen, som igjen gir stor verdi. Det er vanskelig å ikke melde seg på alle kursene til VVS Norge Akademiet, for alt virker interessant, sier Åsheim og ler.

– Comfort Alta er et medlem vi er stolte av å ha som del av Comfort-Kjeden, og de står på og leverer gode resultater gang på gang. Det er også veldig hyggelig å se at de yngre generasjonene velger å satse på familiebedriften og det er en veldig kompetent gjeng, sier Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i Comfort-Kjeden og Bademiljø (VVS Norge RMB).

Overrasket over potensialet til det nye lokalet
Da Comfort Alta flyttet inn i sine nye lokaler, holdt de kun butikken stengt i én dag. De kundene som kom innom fikk likevel hjelp, og Åsheim forteller at de er opptatte av å yte kundene god service. Det nye lokalet er 500 meter unna det gamle, men de flytter inn i et gammelt bygg som har stått tomt i flere år.

– Jeg tror mange av kundene er litt overrasket over potensialet til lokalet og hvor bra det er blitt nå, sier Åsheim.

Han forteller videre at de stort sett ikke har merket så mye til koronapandemien og at de har hatt god drift. Om dagen går det mest i arbeid på næringsbygg, eneboliger og oppussing av bad.

– I fremtiden ønsker vi å satse mer på næringsbygg, men vi er veldig fornøyde med hvordan bedriften har blitt drevet frem til nå. Vi ser veldig lyst på fremtiden, avslutter Åsheim.