Norge er et svært kaldt land store deler av året, og frostskader er et velkjent fenomen i rørleggerfaget. Med Wiva vannledningstiner i firmabilen, kan du imidlertid fjerne isproppen effektiv og skånsomt – før røret eller slangen sprenger og store skader oppstår.

- Produktet er konstruert og produsert av Viggo Wahl Pedersen AS på Notodden og skapt for norske forhold. Nå finnes det på vårt lager både i Oslo, Trondheim og Fredrikstad, sier Kristiansen.

Han kan fortelle om stadig større etterspørsel etter hvert som kuldegradene har bitt seg fast i ulike deler av landet, og at tilbakemeldingene er gode. Produktet er svært enkelt å bruke og veldig skånsomt for alle typer rør.

Viwa vannledningstiner.[/caption]

- Ja, dette er ingen damptiner, som var vanlig å bruke tidligere med all den risiko og tidsbruken det medførte. Her varmer du opp vannet i tanken med en propanbrenner. Vannet blir deretter pumpet inn i slangen som du har ført ned til isproppen. Når vannet avkjøles, blir det ført tilbake til tanken i ytterrøret, slik at det blir en sirkulasjon av varmt vann som bearbeider isen til proppen løses opp. Alt står enkelt beskrevet i manualen; her er det ikke mulig å gjøre feil. Dette sparer rørleggeren for masse tid og ergrelser.

- I og med at vannet ikke behøver å holde mer enn 30-40 grader, er det heller ikke fare for skålding for brukeren, legger han til.

Universalverktøy
Kristiansen trekker samtidig fram at istineren også kan brukes på en rekke andre områder, og nøler ikke med å kalle den et universalverktøy.

- Den kan eksempelvis brukes til fylling av pumpeledninger, varmepumpeanlegg, gulvvarme, ventilasjon, sprinkler og til vinterkonservering av innenbords båtmotorer. Anvendelsesområdet er svært stort, og frost er jo ikke bare et problem i rør. Derfor er dette en rimelig og god investering både for rørleggere og privatpersoner!