Han viser til at Östberg har lang erfaring med boligventilasjon. Når de nå satser på det svenske energigjenvinningsaggregatet Suxess, så er dette en naturlig oppfølging av de kunnskapene Östberg har tilegnet seg gjennom flere år.

Under VVS-dagene i Lillestrøm i oktober 2010 ble det nye aggregatet fra Östberg, med navnet Suxess, vist frem. Ifølge Gangsø var interessen stor, og denne har vedvart i månedene etter messa.

- Suxess er en nyutviklet serie ventilasjonsaggregater med de beste komponenter som finnes i dagens marked. Alt for å redusere energibruken til et minimum, sier han.

I Enköping produserer Östberg Group AB nå store energigjenvinningsaggregater. 20 personer er ansatt i Östbergs nye datterselskap Suxess ERV AB. Dette selskapet har også ansvar for salg. I Norge er det Östberg Norge AS på Rud i Bærum som står for salg og service.

Aggregatene bygges i ulike størrelser oppover fra Östbergs boligaggregat Heru, som er blitt produsert i Avesta de siste 10 årene. De nye Suxess-aggregatene bygges i mange varianter, slik som kompaktaggregat, modulaggregat, takaggregat og plassbygget kundetilpasset aggregat.

- Produktprogrammet skal, når det er fullt utviklet produseres i størrelser fra cirka 0,3–30 m³/s, sier Gangsø.

– En viktig grunn til at vi har lagt produksjonen til Enköping er at det finnes dyktige mennesker her med stor erfaring med energigjenvinningsaggregater, forklarer Olov Åkerlund, konsernsjef hos Östberg Group i Sverige
Han viser til at en stor del av personalet i Suxess kommer fra Gea Exos, som ble lagt ned sist sommer.

Östberg Group har lenge sett seg rundt etter muligheten til å starte utvikling og produksjon av større energigjenvinningsaggregater.

Nå er jakten avsluttet, og Suxess er klart for det norske markedet.