For første gang kan GROHE Norge smykke seg med den anerkjente sertifiseringen «Great Place to Work». GROHE scorer spesielt høyt på områder som arbeidsmiljø, teamfølelse og det gode forholdet til kollegaene i undersøkelsen som er gjennomført blant deres egne ansatte.

Great Place to Work er et globalt institutt som er ledende på arbeidsmiljø- og kulturutvikling, og som sertifiserer arbeidsplasser basert på en grundig situasjonsanalyse blant bedriftens medarbeidere. I årets undersøkelse fra Great Place to Work, oppnår GROHE en totalscore på 88 prosent. Samtlige av GROHEs ansatte er også enig i at GROHE er en såkalt «Great Place to Work»-bedrift og et godt sted å jobbe.

Stor anerkjennelse
– De ansatte i GROHE er vår aller viktigste ressurs. Derfor er det stort å få denne typen anerkjennelse, og ikke minst et kvalitetsstempel vi er stolte av å oppnå, sier daglig leder for GROHE Norge, Anne Øiseth, og legger til:

– Det faktum at våre ansatte er engasjerte og positive, er helt klart med på å skape en trivelskultur der vi jobber som ett team, samtidig som vi har det gøy på jobb. Det gjør også at vi ydmykt kan hevde oss som en Norges av beste arbeidsplasser, noe som både er skikkelig stas, men også veldig motiverende for absolutt alle i GROHE, fortsetter hun.

Selv startet Øiseth i GROHE rett før pandemien kom til landet landet for et år siden. Siden da har alle de ansatte måttet tilbringe dagene sine på hvert sitt hjemmekontor. Det har imidlertid Øiseth og GROHE snudd til noe positivt.

– Selv om det er en utfordring for mange å være langt unna kolleger og samarbeidspartnere i hverdagen, har hjemmekontor gitt oss roen til å fokusere ekstra på teamutvikling og felles kursing. Dette tror jeg har bidratt til at vi føler på et samlet GROHE, selv over Zoom, forteller Øiseth.

Stolt over arbeidsplassen

De ansatte i GROHE har som så mange andre måttet lære seg å bruke digitale hjelpemidler for å gjennomføre de planlagte aktivitetene deres. Allikevel ser det ikke ut til å ha gjort noen skade på hverken arbeidsmiljø eller teamfølelse, som var to punkter GROHE scoret 100% på i undersøkelsen fra Great Place to Work. Tom Fahmi har jobbet i GROHE Norge i 6 år, og mener det er flere grunner til at GROHE stolt kan tre inn i rekken blant Norges beste arbeidsplasser.

— Vi er absolutt ikke det største kontoret sett i GROHE-sammenheng, men vi har et utrolig godt samhold og engasjement for det vi driver med. På den ene siden har vi høy ansiennitet blant våre ansatte, men vi har også rekruttert tre studenter gjennom et studentprogram som har vært svært verdifullt for oss. Dette gjør at vi kan tiltrekke oss de beste folka som ser arbeidsoppgavene med friske øyne, samtidig som vi får beholde de fremste ekspertene i sine respektive fagfelt. Denne dynamikken skaper både gode, faglige diskusjoner og hyggelige sammenkomster, sier Fahmi.

Han mener også at ansettelsen av Anne Øiseth som daglig leder har vært viktig for GROHE:

– Det at Anne kom inn som daglig leder for drøyt et år siden har også løftet organisasjonen og hun har vært et friskt pust tross utfordrende tider. På det tidspunktet hadde vi gått seks måneder uten leder, så ansettelsen av Anne har vært svært viktig for oss, fortsetter Fahmi.

En annen faktor som settes høyt blant de ansatte, er GROHEs arbeid med bærekraftig utvikling.

– Det er godt å være en del av et selskap som tar sitt samfunnsansvar på alvor når det gjelder bærekraft. Ikke minst er det veldig givende å være en del av denne reisen og se at innovative løsninger blir gjort tilgjengelige for stadig flere, avslutter Fahmi.