Grand Indoor Climate Prize ble opprettet i 2001 av Slussen Building Services, den svenske ventilasjonen, energi- og miljøteknologiforeningen og den svenske kjøleteknologiforeningen. Den store inneklimaprisen - tildelt et selskap eller organisasjon innen inneklima, energi og rørleggerarbeid, som har utviklet et viktig produkt, tjeneste eller metodikk med gode muligheter til å komme godt med.

Juryens uttalelse:
Som vinner av Grand Indoor Climate Prize i 2019 har juryen utnevnt Camfil Svenska AB for produktet Megalam EnerGuard - en ny type høyeffektivt filter for fjerning av partikler fra ventilasjonsluft.

Filtertypen gir en innovativ kombinasjon av de beste egenskapene til tradisjonelle glassfiberfiltre og membranfilter. Megalam EnerGuard har lavere trykkfall - og bidrar dermed til bedre energieffektivitet - enn tradisjonelle glassfiberfiltre. I tillegg har den et betydelig mer holdbart filtermedium, noe som reduserer risikoen for skade på filteret betydelig under transport og installasjon.

Megalam EnerGuard har gode betingelser for praktisk bruk i alle bruksområder som krever veldig høy luftrensing, skrives det pressemeldingen fra arrangørene av prisen.

Grand Indoor Climate Prize-juryen består av representanter fra de tre bransjeorganisasjonene, samt styreleder Lars Ekberg, førsteamanuensis i installasjonsteknologi og adjunkt ved Chalmers og ansvarlig for forretningsområdet Eiendom og industri ved CIT Energy Management AB.

I tillegg til vinneren ble Systemair, Sisab og HSB Living Lab nominert til prisen blant drøyt 30 innsendte bidrag.