Regionsjef SørØst hos Heidenreich Eva Christina Moen ble tidligere i år tildelt Rørkjøps pris for «god service og oppfølging». Begrunnelsen var at hun har «stått fram og tatt tak i samtlige problemstillinger vi har forelagt henne.» ved siden av «å utvise enorm arbeidsinnsats».

- Jeg ser det sånn at prisen går til hele Heidenreich, alle som har bidratt til det vi ønsker å tilby. Jeg har selv mye kontakt med kundene, men resultatene kommer først når man jobber på lag. Å dyrke god intern lagånd, og forståelse for at ingen får til noe alene, er oppskriften. Men det er ikke meg imot å være kjøkkensjef, og jeg er selvsagt stolt av prisene, sier Eva Christina med et smil.

Ikke første gang
Det er ikke første gang Eva Christina får prisen. Første gang som distriktssjef i Follo & Østfold. Et område med stor andel små og mellomstore rørlegger- og entreprenørfirma.

- Jeg hadde mye kontakt med Rørkjøp også dengang. Det er jo hyggelig at jeg har klart å opprettholde og skape nye gode relasjoner, sier Eva Christina, som innrømmer at hun har lett for å trives når det koker, og å engasjere seg for kundene.
- Alle våre kunder har sine ønsker og behov i sin hverdag, og vår jobb er å støtte opp om det. Også som regionssjef er mitt hovedbudskap at man alltid skal lytte ordentlig til kunden, og at veldig lite er umulig, sier hun.

En del av forklaringen på at Eva Christina har fått en høy stjerne hos rørleggere er nok også at hun rett og slett liker å snakke med folk.
- Har du lagt ned mye og rett jobb i en kunde blir du ikke glemt, og får være med på rundene med dine forslag. Ikke minst kan jo kundene hjelpe oss å bli bedre!

Samarbeid
Mye handler om å være frampå og behjelpelig med gode forslag.
- Relasjoner er viktig – og ærlighet varer lengst. Vi driver business sammen med våre kunder, og det handler om å gi og ta. Og å oppnå hvert våre mål – sammen, presiserer hun.

I mindre rørleggerfirmaer, jobber man mye alene, og det blir ikke så lett eller mye fokus på ny informasjon.
- Her kommer vi inn, som partner og støtte, og sammen med våre gode samarbeidspartnere sørge for å bringe fagkunnskap og gode forslag.

En rørlegger som får ideer og innspill i hverdagen blir dyktigere, og en stadig bedre kunde.

- Når kunden ytrer seg gjelder det å følge med. Hva er det vi kan gjøre? Er det butikken? Er det datasystemet? Er det transporten? Er det oppfølging? Har man vilje til å engasjere seg for kundene er det ikke så vanskelig, og dagene går fort. Følger man med, og innehar endringsvilje, og endringsglede, blir det moro! Og funker forholdet, oppnår man målet om å være den første kunden ringer til, sier hun lurt.

Hva skal til?
Eva Christina startet som selger på avdeling Ski i 2003, så ble hun Avdelingleder på Ski, deretter Distriktssjef Follo & Østfold, og nå Regionssjef SørØst. Eva Christinas domene strekker seg fra Kristiansand til Svenskegrensa.

- Å ha jobbet på mange nivåer har lært meg mye om lagarbeid, når vi skal levere gjelder det at alle er innstilt på å gjøre en god innsats, og forstår hvor viktig deres innsats faktisk er. Det gjelder alle som bidrar til flyten, fra selger til sjåfør, og alle vet at de bidrar til en fornøyd kunde, det er jo folka våre som gjør oss ekstra gode, sier Eva Christina, som også har lagt merke til kulturforskjellene i et stort geografisk område.

- Det er andre sosiale koder på Sørlandet og Østfold enn i Oslo, men med mor fra Sarpsborg og far fra Grimstad bør jeg stille med brukbare forutsetninger, sier Eva Christina leende.