CTC er en av Europas ledende produsenter av varmeprodukter som bergvarmepumper, luft-/vannvarmepumper, innendørsmoduler, varmtvannsberedere, storberedere og elektrokjeler. Selskapet var først ute med fyrkjeler med innebygd varmtvannsbereder, utviklet beredere med deres egen Heat Injection-teknologi, og var de første i skandinavia som lanserte varmepumper for luft/vann.  

Sterk økning 

- Vi har hittil i år en vekstrate omtrent som fjoråret og er godt fornøyd med starten på året. Selv om markedet for varmepumper er mer normalt igjen, så har vi bra ordreinngang. Jeg har tro på en svært god høst når strømprisene og strømforbruket igjen skyter i været – og payback-tiden for kundene blir ytterligere redusert.  

Det største volumsegmentet er varmepumper, men også elektrokjeler, storberedere og varmtvannsberedere går jevnt og trutt ut fra lageret.   

- Spesielt smartberederen CTC Connected, som vi lanserte i desember i fjor, er blitt svært godt mottatt. Berederen kvalifiserer til støtte fra Enova og lar deg utnytte tidspunktene i døgnet når strømprisen er lavest, samtidig som den alltid sikrer deg varmt vann i dusjen.  

Godt rigget for framtiden 

-  CTC flyttet inn i nye, moderne og hensiktsmessige lokaler på Oppaker i Nes kommune ved årsskiftet og er nå godt rigget for videre vekst. Flyttingen har også resultert i årlige energibesparelser i hundretusenkronersklassen, forteller Valnes.

Saken fortsetter under bildet:
 

Bilde: Med nytt bygg, og et betydelig mer hensiktsmessig lager,er vareflyten effektivisert ytterligere. 

- Varmebehovet i bygget er dekket av to CTC væske/vann varmepumper fra produktserien vår for større bygg.  De to CTC ECOPART 435 maskinene yter sammen 70 kilowatt og det dekker energibehovet i bygget. Vi har gulvvarme i hele sålen, radiatorer på kontorene og varme- og kjølebatterier på ventilasjonen. Varmen henter vi fra seks energibrønner, som vi også benytter til frikjøling sommerstid, noe alle ansatte setter stor pris på i den varmebølgen vi er inne i. Totalt sett er det en svært kostnadseffektiv løsning og vi ser frem til å selge mange av disse større varmepumpene i løpet av høsten. Kundene har fått med seg at vi i CTC har varmepumper også for næringsbygg, sier Valnes.  

Styrker innsatsen nordover 

 CTC har i dag 13 ansatte. 14. august kommer også Anders Saupstad til, som skal ha salgsansvar fra Trondheim og nordover.  

 - Anders er en erfaren og dyktig kar som helt sikkert vil gi oss et ytterligere løft. Nå er salgskorpset fulltallig, men om den gode utviklingen fortsetter, må vi vurdere fortløpende om vi trenger å tilføre oss ytterligere ressurser.  

 Valnes trekker også fram tryggheten i å ha en stor eier i ryggen i selskapet Enertech. Nylig har de investert i nye produksjonslokaler i Ljungby som dobler produksjonsarealet for å kunne dekke etterspørselen i Norden og Nord-Europa.  

 - Vi har bygd oss et veldig godt fundament også i det norske markedet, og gleder oss veldig til fortsettelsen. Vi kan røpe helt til slutt at vi kommer med nye spennende produkter fremover med miljøvennlige kuldemedier.