– Ja, det ble så godt mottatt at vi ønsker at flere skal få muligheten til kompetanseheving på disse viktige områdene, sier Daniel Larsson, Sales Engineer Fire Protection hos Victaulic, Øyvind Mellum, salgsansvarlig VVS Oslo og Akershus for Ahlsell og Tom Fjordvang, Business Development Manager Norway & Sweden hos Resideo.

- I felleskap har vi et genuint ønske om å være en kompetansepartner for rørleggerne. Rørleggernes fagdag er et konsept som skal styrke nettopp denne ambisjonen.  

-  Vi har samarbeidet tett med Ahlsell over mange år om å tilby kompetanseheving, og jeg har også hatt gleden av å gjennomføre flere kurs og foredrag sammen med Daniel Larsson hos Victaulic. Nå har vi samlet ressursene i dette konseptet, sier Fjordvang.

- Rørleggeren har god bruk for økt fagkompetanse i en hverdag som favner svært mange områder, og vi ønsker å tilby den kompetansen.

Nye muligheter i uke 2 og uke 4
Mellum kan opplyse om at det er besluttet å gjennomføre en samling torsdag 11. januar og onsdag 24. januar, og som vil arrangeres i Ahlsells kompetansesenter på Kløfta.

- Ja, det er ingen grunn til å endre det. Dette er flotte lokaler som er skreddersydd for kompetanseoverføring.

At de to neste utgavene er lagt til starten av året, er heller ikke tilfeldig.

- Vi vet av erfaring at det ofte er litt roligere i markedet på nyåret. Det bør motivere enda flere til å lære seg service på ventiler og holde aktivitetene i gang på den måten, sier han.

- De som har vært på kurs vil nok føle seg tryggere både på å utføre service og hva de skal bestille. Vi merker stadig større etterspørsel av reservedeler, som gir økt salg for flere parter, sier Fjordvang

Kunnskap er penger!
Også behovet for kunnskap knyttet til sprinkleranlegg er stort, og som kan gi tilsig av oppdrag og øke inntjeningen.  

- Jeg har stor forståelse av at mange rørleggere kvier seg litt for å ta tak i sprinklerarbeider, da det er et vesentlig regelverk å forholde seg til. Mange velger derfor å sette bort disse jobbene. Vi bidrar til at de får den kunnskapen og tryggheten de trenger til å kunne ta hånd om det selv, og har også fått bekreftet det av deltagere på de forrige kursdagene, sier Larsson.

Saken fortsetter under bildet:

Bilde: Daniel Larsson, Sales Engineer Fire Protection hos Victaulic, holder innlegg.  

- For vår del, har vi stor nytte av å kunne vise oss fram for - og bygge relasjoner med de som faktisk bruker våre produkter til daglig, legger han til.

- Å investere i noen timer hos Ahlsell, kan med andre ord gi en svært god avkastning!

Vil vurdere kveldskurs
Fjordvang kan nevne at det ikke stopper med de to første samlingene i januar.

Til nå har vi lagt kursene til dagtid, men vi vil vurdere å kjøre noen også på ettermiddag og kveld i løpet av 1. kvartal for å kunne fange opp de som ikke har mulighet til å ta seg fri på dagtid.  

- Men vi har et tak på antall deltagere, så det er bare å ta kontakt om du vil sikre deg en plass.