Tidligere daglig leder Cato Karlsen (65) og fagsjef Bjørn Grimsrud (68) sluttet henholdsvis 1.mars og 1. mai i Fagrådet for våtrom. Nå har den fagsterke duoen startet selskapet Senatet Bygg og VVS-rådgivning AS. Oppdragene lar ikke vente på seg.

- Vi er allerede godt i gang og er blitt engasjert av Rørkjøp-kjeden, hvor vi skal revidere KS-systemet. Både Cato og jeg har jobbet vanvittig mye med KS. Dette blir så bra så, sier den alltid smilende Bjørn Grimsrud til vvsforum.no. 

Kjøpt inn måleutstyr

Få har så mye erfaring og bransje-kunnskap som bygningsingeniør Karlsen og VVS-ingeniør Grimsrud. Navnet Senatet, som betyr «råd av eldste», var heller ikke et tilfeldig valg, ifølge Grimsrud. 

- Vi er ikke unge lenger, men føler vi har en del å bidra med… Vi skal bruke den kompetansen vi har for å tilby generelle rådgivningstjenester, undervisningsrealterte oppgaver og kursing. I tillegg til uavhengig kontroll fuktsikkerhet, våtrom, skal vi også bedrive uavhengig kontroll av luft-tetthet. Vi har kjøpt inn en del måleutstyr og er klare, forteller 68-åringen. 

 

Mer fokus på dokumentasjon

Da vvsforum.no snakker med Grimsrud, har han vært pensjonist i fire dager. 

- Det er umulig å si hvor mye jobb det blir, men Cato og jeg har sagt at rundt 50 prosent stilling vil være perfekt kombinasjon; da kan vi noen roligere dager innimellom og tilbringe mer tid på hytta. I disse dager hogger jeg ved, så skal jeg på hytta på for å fikse taket. Tidligere har jeg kun hatt tid til å se på at ting må gjøres hjemme og på hytta, men nå får jeg faktisk gjort noe med det. Vi skal prøve å balansere dette på en god måte, sier han. 

- Hva er håndverkerens største utfordring?
- Dokumentasjon! Mange er blitt flinkere med bevisstheten knyttet til krav og regler – men bransjen har fortsatt en vei å gå når det gjelder dokumentasjon. Endringer tar tid å innarbeide – og med det nye avhendingsloven er det viktig å gjøre ting riktig. Dette er oppgaver som vi kan hjelpe bedriftene med, sier Bjørn Grimsrud.