SINTEF og Byggtjeneste har siden 2015 samarbeidet om distribusjon av SINTEF-dokumentasjon gjennom NOBB-databasen, og har nå oppdatert samarbeidsavtalen.

Gjennom dette samarbeidet blir SINTEF Teknisk Godkjenning, SINTEF Produktsertifikat og annen SINTEF-dokumentasjon publisert i NOBB. Dermed blir produktdokumentasjonen synlig for byggevareforhandlere, produsenter, rådgivere, byggmestere, entreprenører og andre NOBB-brukere. Ordningen sikrer at det til enhver tid er oppdatert SINTEF-dokumentasjon som er publisert i NOBB.

– Det er viktig for Byggtjeneste at dokumentasjonen vi formidler ut i verdikjeden på vegne av leverandørene er riktig og oppdatert. I tillegg har vi alltid et ønske om å kunne bidra til effektivisering i byggenæringen. At data kan flyte automatisk fra SINTEF sine tjenester over i NOBB-databasen er derfor et lite, men viktig grep i den store sammenhengen», sier Bjørn Lindebrekke, markedssjef for systemleverandører & integrasjoner i Byggtjeneste.

– Det er viktig at SINTEF-dokumentasjon er lett å finne for NOBB-brukerne. Nå sørger vi for at det fortsatt blir mulig, supplerer enhetsleder Marius Kvalvik i SINTEF Certification.

Tredjepartsdokumentasjon i form av produktsertifisering og godkjenning er et kvalitetsstempel som bekrefter produktegenskaper. Mange byggevarekunder orienterer seg om produktdokumentasjon på nettsider, for eksempel hos byggevareforhandlere, og det er nyttig at kundene får informasjon om SINTEF produktsertifisering og godkjenning på aktuelle nettsider.

– Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid med Byggtjeneste i tiden fremover, sier Kvalvik.