– Det er fantastisk å være tilbake til den fysiske møteplassen. Se folk ansikt til ansikt og kjenne kraften av 1200 VBere, leverandører og samarbeidspartnere samlet. Det er også stort å se hvordan VB Dagene har vokst fra et smalere kickoff-arrangement til en “happening” og et høydepunkt hvor flere og flere medlemsbedrifter prioriterer dette og deltar med hele staben, sier Kathrine Auestad, leder for marketing og VB Dagene-ansvarlig i rørleggerkjeden VB.

Folk og fag sto i fokus på messen som hadde temaet “Kraften av VB”. Foruten utstillinger og stander på VB Leverandørmesse, fikk deltakerne med seg foredrag om sirkulærøkonomi og annen faglig input. 

- VB Dagene er blitt og skal være limet i kjeden. Det er et viktig arrangement hvor vi samler hele verdikjeden fra grossister og leverandører til medlemmer, proffkunder og samarbeidspartnere. Vi gleder oss allerede til neste gang, som blir 4.-5. april 2024, sier Kathrine Auestad.

Motiverende prisutdelinger og anerkjennelser

Under årets arrangement ble det også delt ut priser til både VB-bedrifter og leverandører som har utmerket seg spesielt det siste året.

Pipelife var årets vinner av Bærekraft - Årets VB Leverandør. Pipelife har ført miljøregnskap for sine fabrikker siden 2010 og har gjennom en rekke konkrete tiltak vist at de er mer enn bare opptatt av bærekraftige alternativer; årets vinner har i en årrekke levert fossilfrie produkter, produsert av plastråstoff fra fornybar biomasse. 

Årets markedsfører ble VB H Granbo VVS, og begrunnelsen fra juryen var at bedriften viser kreativitet og forbilledlig etterlevelse av VB-profilen gjennom lokal forsterket synlighet og markedsføring av egen bedrift. 

Årets VB Butikk gikk til VB Moss Rørleggerservice som gjennom en lang og tro tjeneste har arbeidet – og arbeider hver eneste dag – aktivt med butikken som salgsarena. De har en innbydende og selgende butikk, med profesjonelle og rådgivende medarbeidere som fronter kjedens leverandører og setter fagmennesket i sentrum. 

Saken fortsetter under bildet:

VB Granbo
Bildetekst: Erlend Granbo og Kay Arne Bølestrand hos VB H GRANBO VVS mottok prisen som Årets Markedsfører av Børge Aanestad og Kathrine Auestad i VB.

Prisen for Årets VB Ambassadør gikk til VB Bryne Rør. Bedriften har alltid gjort en god markedsføringsjobb for seg selv og VB og vært en aktiv bidragsyter for VVS-faget. Videre nyter VB Bryne Rør godt av et meget bra omdømme, noe som gjør at vinneren greier både å beholde dyktige ansatte og rekruttere nye rørleggere år etter år.

Hederspris til en av bransjens storheter

I år ble det også delt ut en egen hederspris til Steinar Aasland, som har betydd noe helt spesielt for VB og norsk VVS-bransje. Aasland har vært med i VB siden idéen og skissene til dagens VB ble utarbeidet og bidratt aktiv med sin kompetanse, erfaring og innsikt.

Saken fortsetter under bildet:

VB Kjellsen og Aasland
Bildetekst: Steinar Aasland takket av etter 27 år sentralt i oppbyggingen av VB som kjede og mottok under stor applaus kveldens hederspris av Kathrine Auestad og Øystein Kjellsen

Hans organisasjon preges av kvalitet, seriøsitet og solide resultater gjennom flere år. I 27 år har han med stor entusiasme jobbet for at VB-bedriftene skal være de ledende bedriftene i vår bransje

Endringer i rørleggerkjeden VB

Både hedersprisvinner Steinar Aasland og Øystein Kjellsen går nå ut av sine VB-roller som henholdsvis styremedlem og daglig leder. Aasland benyttet sin takketale til å sende hederen tilbake til avtroppende VB-leder Øystein Kjellsen.

- Jeg har aldri hatt et kjedelig øyeblikk, det har skjedd mye i denne kjeden. Det viktigste for meg var da vi fikk Øystein inn, han har bragt denne kjeden opp til det nivået jeg alltid hadde drømt om. Det er forferdelig trist at han forlater oss. Tusen takk til alle dere for alle årene vi har hatt. Og selvfølgelig fortsetter vi framover, sa Steinar Aasland fra scenen.

Det er også flere strukturelle endringer på gang i rørleggerkjeden VB. 14. juni vil VB gjennomføre en ekstraordinær generalforsamling der alle eierne i Varme & Bad AS vil få mulighet til å stemme over en vedtektsendring som må på plass for å realisere den foreslåtte omstruktureringen av VB fra kjede bestående av rørleggerbedrifter til konsern eid av rørleggere.