Mange ønsker seg mindre, kompakte proffpumper som kan fjerne vann helt ned til millimeternivå. Som et svar på kundenes ønsker har KSB lansert en ny generasjon drenspumper med integrert flytebryter og med en diameter helt ned til 15,5 cm.

Det var på forsommeren i år at KSB Group kunne presentere den nye generasjonen nedsenkbare gråvannspumper kalt AmaDrainer 3. Modellene har ifølge produsenten vært testet ut over lengre tid og er ment til å møte proffmarkedets behov, selv om prisene ligger godt innenfor det private nivået. Den minste modellen med diameter 15,5 cm vil trolig ligge på et par tusen kroner eks.mva.

- Med høyere tempo og mer allsidige oppgaver i anleggsbransjen er en pumpe som dette noe de fleste håndverkere og rørleggere kan ha nytte av. Det trenger ikke være et uhell for at AmaDrainer skal gjøre nytte. Den kan brukes overalt og er vårt svar på ønsket om et design som er mer kompakt. Hvem har vel ikke lengtet etter en liten pumpe som er lett å håndtere. Disse pumpene er hendige og veier i praksis ingenting, sier Petter Marius Marthinsen og Arno Knibbe hos KSB.

Den minste pumpemodellen trekker 1,9 ampere[/caption]

Det kompakte designet, integrert flytebryter og en diameter på kun 155 mm, gjør typeserien egnet for trange rom som for eksempel lette brønner. Maksimal løftehøyde er 11,3 meter.

- De nedsenkbare motorpumpene er svært robuste og gir høy driftssikkerhet. Alle de fire størrelsene er designet for kontinuerlig drift ved en væsketemperatur på opptil 70 ° C og kort til og med opptil 90 ° C, sier Knibbe.

Saken fortsetter under bildet:

Tre av modellene til AmaDrainer 3 pumpene.[/caption]

Petter peker også på det integrerte lavt vanns inntaket.

- Ved å fjerne sugedekselet kan de to mindre pumpestørrelsene oppnå gjenværende vannivåer så lave som 2 mm. Hvis man beholder dekselet og lager et par hull får man også en pumpe som skaper sirkulasjon innenfor dekselet. De større pumpestørrelsene er preget av frie passasjer på opptil 35 mm, slik at de også kan transportere grovt stoff som finnes i avløpsvannet, sier Marthinsen.

For aggressivt avløpsvann og andre væsker som håndteres, er en spesiell variant tilgjengelig for alle størrelser.

- Pumpesettene har funksjoner som muliggjør rask installasjon og igangkjøring, sier Arno Knibbe.[/caption]

- Alle pumpesettene har et plasthus av høy kvalitet. De er lave i vekt og svært korrosjonsbestandige. En jakkekjølt motor tillater drift selv når motoren ikke er nedsenket. I tillegg kommer AmaDrainer 3 med integrert motorvern. Pumpen er utstyrt med en 10 meter lang strømkabel som standard, og gir mulighet for mer fleksibel håndtering, påpeker Knibbe.

De nye nedsenkbare gråvannspumpene er bygget for allsidig i bruk. De kan brukes til drenering av sjakter og kjellerrom samt for å trekke ut vann fra magasiner og elver, for nøddrenering og andre bruksområder som drenering utenfor kjellertrapp og underjordiske passasjer.

- Pumpene leveres klare til å plugges inn, noe som muliggjør rask installasjon og igangkjøring. Her er det plug and pump, sier Knibbe hos KSB Norge.