6.-7. mars arrangerte Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk forening i Bergen konferanse for kvinner i byggebransjen. Deltakerne var fin blanding av byggherrer, rådgivere, leverandører og entreprenører innenfor byggfag, elektro og VVS.

- Tilbakemeldingene vi har fått sier oss at dette ble en stor suksess, sier Hilde Skeie Gullbrå, styreleder i Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk forening, Bergen gruppe om konferansen «Kvinner i Myrkdalen».

Det var en oktoberkveld i 2018 at Gullbrå fikk en engasjert telefon fra styremedlemmene Birthe Espeland Steinsøy og Anita Topdal. De hadde en idé om å lage en arena for kvinner i byggebransjen. De så et behov for å samle kvinner i en mannsdominert bransje for å skape nettverk og lære om kommunikasjon, roller og samspill i arbeidslivet og selvledelse.  Målet var å være med på å gjøre det mer attraktivt for kvinner å jobbe i byggebransjen.

Saken fortsetter under bildet:

Anne Gina var en av prosesslederne/foredragsholderne under samlingen på Hotel Myrkdalen.[/caption]

- Idéen rundt fagprogrammet i seg selv var så god, at jeg var solgt med en gang. Med disse to damene i førersetet hadde jeg liten tvil om at dette kom til å bli en bra ting for bransjen, forteller Gullbrå.
-I tillegg har vi fått en enorm positiv respons fra våre mannlige bransjekollegaer, og lederne i bransjebedriftene – de synes dette er ett viktig og riktig tiltak.

På selveste kvinnedagen 8. mars gikk så første samling «Kvinner i Myrkdalen» av stabelen på Myrkdalen hotell, med 70 spente kvinnelige deltakere.  Siden man var delt inn i grupper ble isen fort brutt og samtalene gikk hele dagen.
- Det var uvant og supergøy at man kun var kvinner. Jeg snakket med mange jeg kanskje aldri hadde møtt ellers, og alle var veldig positive til både det fantastiske fagprogrammet og den nye sosiale arenaen, sier Gullbrå og legger til at det var mange som gav tilbakemelding på at dette må vi gjenta.

Konferansedagen ble avslutta med mingling og en god middag. Lørdagen brukte mange i skibakken eller på tur før felles samling og avreise. Datoen for neste års konferanse er allerede satt, så damer: sett av 6 mars 2020.