- I et hybridpanel genereres både elektrisitet (PV) og varme (T). Ved å kjøle ned solcellen øker produksjonen av elektrisitet med inntil 15% sammenlignet med konvensjonell teknologi. Samtidig vil overskuddsvarmen bidra til å øke varmepumpens effektivitet (varmefaktor) med ca. 50%, skriver selskapet i en pressemelding.

Varme­pumpeeffektiviseringen oppnås først og fremst fordi innkommende brinetemperatur øker, men også fordi energibrønnen re-lades. Free Energys unike systemarkitektur og kontrollsystem sørger for at solenergien utnyttes optimalt til enhver tid.

Hybridvarmepumper i kombinasjon med hybridpaneler vil være spesielt interessante for prosjekter der standarden for null- eller plussenergihus skal oppnås. Kombinasjonen gir grunnlag for kostnads-effektive varmeløsninger med minimalt behov for tilføring av driftsenergi. Free Energy har allerede startet leveringen av PV-T-utstyrte HYSS-system til flere store boligprosjekter både i Norge og Sverige.

Free Energy er svært stolt av samarbeidet med DualSun.

- Å bli valgt som en eksklusiv partner for DualSuns hybridpaneler, er en bekreftelse på vår ledende posisjon innen hybridisering av varme­pumper, sier Marcus Kanewoff CEO i Free Energy og fortsetter:

- Fordi Free Energy nå kompletterer sortimentet med både PV og PV-T betyr det at selskapet kan innfri visjonen om å tilby solbaserte energisystem som kan levere all energi som bygninger behøver.

- Før etableringen i Skandinavia var vi på utkikk etter en partner som virkelig forsto alle fordelene med sol-hybridpaneler. I Free Energy fant vi den rette partneren og som dessuten har utviklet sol-hybridvarmepumper, HYSS, som fungerer perfekt i kombinasjon med våre DualSun SPRING PV-T paneler, sier Jérôme Mouterde, CEO i DualSun.

- Samarbeidet gir dessuten DualSun tilgang til å jobbe med Free Energys unike hybridteknologi”, avslutter Jérôme om samarbeidet med Free Energy.