Bano hevder de har inngått bindende avtale med Bravida om levering av spesifisert baderomsutstyr til 77 bad ved nye Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter på Røros. Bravida har imidlertid en helt annen oppfatning, og tvistesaken har vært behandlet i Oslo tingrett denne uken, skriver bygg.no.

Bano leverer baderom som, ifølge eget konsept, reduserer pleierens belastning og forbedrer brukernes livskvalitet og er et resultat av mer enn fem år med forskning og grundige studier. Ifølge selskapet hadde de en avtale med Bravida, som er kontrahert av totalentreprenør til VVS-entreprisen i prosjektet, der de ble forespeilet en to-delt leveranse med 45 bad vinteren 2019/2020, og de resterende 32 badene vinteren etter.

I tvistesaken påstår Bano at Bravida trakk seg fra denne avtalen i fjor høst, og gikk i stedet til innkjøp av baderomsutstyr fra en annen leverandør.  Dette representerer et klart og bevisst kontraktsbrudd, hevder Bano gjennom advokat Erik Slotterøy i Advokatfirma Blikra, Slotterøy & Fonn, som representerer selskapet i tvistesaken.

Bravida hevder på sin side at tilbudet fra Bano verken er skriftlig eller muntlig akseptert, skriver bygg.no.

Krever erstatning
Bano krever  en erstatning på  drøye 1,2 millioner kroner, som de mener representerer det tapet selskapet ble påført da de ikke fikk kontrakten. Bravida avviser på sin side at det har skjedd et kontraktsbrudd og at de har noe erstatningsansvar overfor Bano.

De hevder at det ikke ble inngått avtale med Bano om leveranser av diverse baderomsutstyr til bo- helse- og velferdssenteret da tilbudet fra Bano verken er skriftlig eller muntlig akseptert av Bravida.

.Advokat Rolf Markussen og advokatfullmektig Kathrine Nesbakken i Advokatfirmaet Grette, som representerer Bravida Norge i tvistesaken skriver i sitt sluttinnlegg at det heller ikke ble innledet kontraktsforhandlinger eller inngått noen skriftlig avtale mellom partene.

Bravida anfører også at de aldri opptrådte på en måte - eller at det forelå omstendigheter - som kunne gi Bano en berettiget forventning om at de skulle få kontrakten.