Bell er en ny komplett armaturserie fra danske Damixa. Serien består av kraner til kjøkken og bad med en avrundet form.

Ny armaturserie fra Damixa

Bell er en ny komplett armaturserie fra danske Damixa. Serien består av kraner til kjøkken og bad med en avrundet form. Det er også utviklet termostatkraner til dusj og baderkar, og en takdusj med både hånddusj og takdusj.

0

Utivklingsarbeidet startet i 2014 hvor en gruppe danske forbrukere ble invitert til Damixa for å gi sin mening om hvordan fremtidens vannkraner skulle se ut – og hva den skulle kunne. Damixas danske desigingeniører arbeidet ut fra en ide de kalte ”cozy chrome” – hyggelig krom, skriver Damixa i en pressemelding.

Bell servantkran

– Krom er jo en kald og hard overflate, så å utvikle noe kaldt og hardt slik at det kunne matche kundenes ønske om ett mer naturlig og hyggelig utseende var en spennende utfordring forklarer Jakob Jensen, som er designeren bak de mange nye produktene.

– Den myke runde klokkeformede kroppen falt tydeligvis i forkusgruppens smak. Den buede rundingen ned mot borplaten gjør at kranen virker imøtekommende og ser ut som den står løst på benken. Litt som ett objekt man kan ta opp i hendene, sier Jensen videre.

I designprosessen har utviklingsingeniøren også lagt vekt på funksjonalitet. Bell er derfor veldig enkel å rengjøre og fleksibel i sin konstruksjon. Bell kommer med Damixa X-Change-base som gjør det mulig å skifte kranen på 20 sekunder. I tillegg er en rekke grønne og energieffektive funksjoner som kaldstart og lavt vann- og energiforbruk.

Det er Korsbakken Trading som markedsfører og selger Damixa i Norge.