Illustrasjon av VVSkunnskap`s produkter

Skarland vokser på kunnskapsformidling

VVSkunnskap.no er en avdeling i Skarland Press og har nettbutikken med samme navn for faglitteratur relatert til VVS- og kuldeteknikkfaget.- Forlagets kompetansebiblioteket.no har vokst kraftig de to siste årene. Nå selger vi 21 ulike produkter, både på papir og i hel digitaliserte utgaver, sier David Zijdemans.

0

Zijdemans som er fagdirektør i Skarland Press og leder for avdelingen VVSkunnskap.no, forteller at stadig flere oppdager deres digitale produkter, som er tilgjengelig på Kompetansebiblioteket.no, og som gir tilgang til tusenvis av sider med faglitteratur.
– Kompetansebiblioteket presenterer faglitteraturen heldigitalisert, som vil si at teksten tilpasser seg skjermstørrelsen på alle plattformer som telefon, nettbrett , og PC . Alle figurer kan enkelt lastes ned og brukes i presentasjoner og rapporter. I tillegg får kunden Kompetansebiblioteket som App slik at de får tilgang til faginnholdet selv uten telefondekning. Dette har blitt spesielt populært blant rørleggere som kan søke seg fram i Rørhåndboka nede i teknisk rom uten telefondekning, understreker Zijdemans.
– Vi nærmer oss 1000 unike kunder som til sammen har godt over 16.000 produktlisenser.

Skarlands kunnskapsavdeling selger om lag 5700 fagbøker årlig, hvor av Rørhåndboka er bestselgeren. Den trykkes en gang i året i revidert utgave, og er et resultat av samarbeidet mellom Skarland Press og Rørentreprenørene Norge som eier boka.

– Alle våre produkter i VVSkunnskap som selges og tjenester som tilbys, er basert på kunnskapsformidling. Vi tilbyr Rørhåndboka, Varmenormen, Vannbaserte oppvarmings- og kjølesystemer og Ventilasjonsteknikk. Bøkene er pensumlitteratur på de fleste fagutdannelser i landet, og er flittig brukt av både konsulenter, driftere, håndverkere og studenter, poengterer fagdirektøren.
– Viktig å understreke ovenfor studenter og lærlinger at de har muligheten til å kjøpe faglitteraturen vår til svært reduserte priser.

Salg av faglitteratur er likevel kun en liten del av det man driver med i VVSkunnskap.no. Avdelingen bruker mye tid på utvikling av selve faglitteraturen.
– Vi har nylig lansert den nye boken Ventilasjonsteknikk. Sturla Ingebrigtsen er forfatter og vi har gjort hele den grafiske jobben. Boken ble så tykk at vi valgte å dele den i to deler. Det er del 1 på 500 sider som er lansert nå, og del 2 blir nok like tykk, og lanseres neste høst, forteller en fornøyd leder av VVS kunnskap i Skarland.