Arkitektene Herzog & de Meuron har designet det nye hovedkvarteret for den spanske storbanken BBVA. Komplekset skal ligge midt i Madrid, og Swegon skal levere blant annet et avansert klimaanlegg.

Swegon med utfordrende oppdrag i Madrid

Swegon fortsetter å vokse i Europa. Nå skal selskapet levere storprosjekt til den spanske banken BBVAs nye kompleks i Madrid. Dette asnsees som nyskapende, bærekraftig og energieffektiv løsning som skal gi de ansatte sunt og behagelig inneklima i storbyen.

0

Den spanske banken BBVAs nye hovedkontor er allerede en arkitektonisk ikon. Komplekset, som ble designet av den internasjonalt anerkjente arkitektfirmaet Herzog & de Meuron, ligger i Las Tablas, en raskt voksende del av den spanske hovedstaden. Bankens hovedkontor vil dekke 100 000 m2 av bakken når det står klart.

Komplekset avspeiler nytenkning og tidsånd. Komplekset vil bli LEED Gold-sertifisert (Leadership in Energy & Environmental Design), og er allerede en internasjonal paradigme for miljøvennlig og bærekraftig høyblokk.

Prosjektet forventes å gi 30% mindre energi, 35% mindre klimagassutslipp, 30 til 50% mindre vann og 70% mindre behov for avfallshåndtering.

Det svenske selskapet Swegon har en viktig rolle med sin løsning for inneklima i BBVA-komplekset, blant annet med oppnåelsen av miljømålene – med sin roterende varmeveksler, integrert kontrollsystem og avansert komfort Module Technology. Swegon er i stand til å påvirke utformingen av byggets innemiljø, fordi oppdragsgiver oppfattet at Swegons omfattende løsning var miljømessig og økonomisk overlegen.

Swegon skal utstyre BBVA-komplekset med 7500 PARASOL komfort-modul og 50 GOLD luftbehandlingsaggregater. Disse to enhetene jobber i symbiose og sikrer optimal energieffektivitet, driftsøkonomi og pålitelighet. Begge produktene er Eurovent-sertifisert, noe som viste seg å være en annen viktig faktor for at Swegon fikk oppdraget.

Swegon bekreftet løsningens kvalitet, funksjonalitet og gjennomførbarheten av fullskalatest, og tilbød BBVA avansert service og støtte under designfasen.

– Swegon er en stor internasjonal aktør som overbeviste oss, med sin dyktige og troverdig organisasjon her i Spania, med stor erfaring og service-orienterte ressurser ved produksjonsanlegg i Sverige, og med sin faglige ledelse av operasjoner i Vest-Europa, sier Luis Gutiérrez de Cabiedes, ansvarlig for installasjon, vedlikehold og bærekraft i BBVA.

Og han legger til: – Swegons produkter er innovative og av meget høy kvalitet. De møtes utmerket våre strenge krav knyttet til energieffektivitet og levetidskostnader.

Swegon har 1250 ansatte og fire fabrikker i Sverige, Finland og Italia og har i over seks år nesten tredoblet omsetningen til 280 millioner i dag. Det svenske selskapet er kanskje allerede en av de største europeiske markedet for air condition og innendørsventilasjon.

– Vi har ambisiøse ekspansjonsplaner, stabile og støttende eiere samt en organisasjon med svært kompetente og spesialiserte medarbeidere. Vår helhjertete fokus på innovative produkter, vårt internasjonale perspektiv og tilnærming, fokus på sertifisering og kvalitetssikring, og eksepsjonelt lav levetidskostnader gjør oss til et interessant valg for både store og små prosjekter over, sier Trevor Young, leder for Business Swegon Vest-Europa.

Han viser blant annet til prosjekter som Tour Elithis i Dijon i Frankrike, Swiss Re i London, Gläserne Manufaktur i Dresden, Operahuset i Oslo, og nå BBVAs hovedkvarter.

 


  Bygningen skal stå ferdig i 2013, og ligger i utkanten av Madrids sentrum.