Rolf og Kjell Christensen med et bakteriefritt massasjekar som tåler en trøkk.

Med krigsskip i badet

17.09.08: Det er ikke mye som får tankene hen på et krigsskip når du ser et lekkert boblekar. Så er det da også et ”møbel” som fremmer velvære og et fredelig sinnelag. Men noen boblebad er ikke som andre. De heter Hurricane, er sterke som krigsskip og produseres hos Fjordbad AS i Sandefjord.

0

Der startet Kjell Christensen i 1990 produksjon av badekar og boblekar av glassfiber og polyester under merkenavnet Hurricane. Det er et materiale han var godt fortrolig med etter mange år som båtbygger. Kjell laget sportslige farkoster for hastigheter som gjorde det tilrådelig med flysertifikat. Slike båter må tåle en trøkk, men nå er det lufttrykk som gjelder.

– Fjordbads massasjekar er laget av glassfiber og polyester, det er vi alene om, opplyser Kjell Christensen. – Alle de andre bruker glassfiber og akryl. Dette er mye sterkere og mer formstabilt, det er det samme materialet som er benyttet i Forsvarets nye marinefartøyer. 


Bildetekst: Hvem skulle trodd at dette er på vei til å bli et lekkert og bunnsolid massasjekar?

– Vi kaller materialet for kompositt, det er en blanding av flere stoffer som sammen gir god egenskaper. Karbon er kompositt.

– Hvis glassfiber og polyester er så mye bedre, hvorfor brukes det da ikke av flere, Kjell Christensen?

– Polyester blir dyrere på grunn av mer manuell produksjon, men den gir oss de egenskapene vi søker: større stivhet og større nøyaktighet. Stivheten muliggjør dypere kar enn det du enkelt kan få til med akryl, og nøyaktigheten gjør at alt passer nøyaktig – og det gjør det også om ti år!

Hurricane massasjekar bruker luft som massasjemedium. Det har en lang rekke fordeler fremfor det konvensjonelle boblebadet med vanndyser. Mer om det i morgen.

Fra orkan til fjord
Fjordbad startet i 1990 under navnet Hurricane og produserte 25 boblekar det første året. Kjell Christensen hadde studert det som fantes av massasjebad på markedet, og mente at han kunne lage noe mye bedre. Nå arbeider han med produktutvikling, mens bror Rolf sørger for at markedet blir kjent med Hurricanes fordeler.

Fjordbad solgte nesten 1 000 massasjekar i 2007 og har som mål å passere tusen. Produksjonskapasiteten er cirka 1400 kar med dagens anlegg. Årets omsetning blir på cirka 25 millioner kroner. Fjordbad selger utelukkende via VVS-bransjen, bortsett fra ett varehus i Sandefjord. Fjordbad er inne hos Comfort, VVS-eksperten og Baderingen, og er nå på vei inn i Varme & Bad.

PS: Torpedorør kun på bestilling.