Sosekjøtt er norsk tradisjonskost. En smakfull rett som begynner å bli litt populær igjen. Forskjellig kjøtt kan brukes, men her har du en variant med lam.

4 porsjoner
Ingredienser:
* 1 kg lammelår i skiver
* 2 ss margarin eller olje
* 1 stk. stor løk
* 1 pose brun saus
* 1 stk. laurbærblad
* ca. 1 ts salt
* ca. ½ ts pepper

Slik gjør du:

1. Lag saus etter anvisning på posen.
2. Brun kjøttet 2-3 minutter på hver side, og legg det over i sausen.
3. Skjær løken i skiver og brun raskt før den tilsettes i sausen sammen med laurbærbladet. Senk temperaturen og la det trekke 20-30 minutter, til kjøttet slipper beinet.

Serveres med kokte poteter og ertestuing fra pose.
Husk tyttebærsyltetøy!
Kilde: Matprat.no

Cookoothama Merlot 2006
Cookoothama Merlot 2006 (klikk på bildet) er en smaksrik og kraftig rødvin fra Australia, laget på merlot-druen. Den har en tettpakket smak av bløt, søt og mørk frukt som støttes opp av krydder, sjokolade og fine myke tanniner.

Vinen har opprinnelse South Eastern Australia. Denne kategorien omfatter blandingsviner fra flere delstater. Cookoothama produseres av Nugan Estate. Vingården hører til den familieeide Nugan Group som, foruten vin, produserer frukt, juice og olivenolje. Gruppen er basert i New South Wales, og har vinmarker i flere Australske vinområder. Jordsmonnet til denne vinen er dominert av sand og leire. Druene høstes om natten, da de holder en lavere temperatur.

Cookoothama “cooka-a-tharma” er aboriginsk og betyr “fruktbar jord”, og hendene på flasken symboliserer menneskene som har dyrket jorden langs Murrumbidgee-elva gjennom århundrene, og gjort området så vakkert som det er i dag.

Denne har rød farge med mørk kjerne. Duft av plommer, solbær og modne kirsebær. Kraftig, saftig og fyldig vin med preg av modne kirsebær. Innsalg av sjokolade og krydder. Myke tanniner og god syre. Vinen passer til de fleste kjøttretter og lages av 100 % merlotdruer.

Alkoholinnhold: 14 %. Varenummer Vinmonopolet: 2022601. Pris: 99,90 kroner

Link til produktet hos Vinmonopolet.