Det var stormende jubel og god stemning da rørleggerkjeden Rørkjøp samlet medlemmene til en todagers samling på Gardermoen sist uke.

Administrerende direktør, Frank Olsen, presenterte rekordomsetning for kjeden med over 800 millioner kroner – men han kom også med et par nyheter:
MaskinEntreprenør1 ble stiftet i fjor. Den skal være det samme for maskinentreprenør-bransjen som Rørkjøp er for rørleggerne: En kjede som eies av medlemmene, og hvor det er gratis å være med.


Kjedesjef for MaskinEntreprenør1 er Andreas Larem. Selv om konseptet kun er i startfasen, har de etter få måneder fått 50 interessenter. Halvparten er allerede blitt medlem.

- Vi har veldig stor tro på konseptet – og skal nå knytte til oss enda flere solide maskinentreprenør-bedrifter over hele landet. Denne bransjen henger etter når det gjelder innkjøpsavtaler, og det skal vi nå gjøre noe med. Flere Rørkjøp-medlemmer er allerede godt etablerte i VA-markedet, og det jobbes nå aktivt med å selge inn konseptet til VA-entreprenører i hele landet, sier Larem til vvsforum.no.

Tilbakemeldingene fra VA-entreprenørene er gode, skal vi tro Larem.

- Det er mange som liker det de har blitt presentert. Vi ønsker å knytte til oss bedrifter med solid økonomi. Målet er å doble antallet medlemmer i løpet av 2022. Det skal vi klare, sier den blide nordlendingen.