Den nye forretningen er kanskje landets mest innovative og moderne rørleggerforretning.

- Ja, det er nok ikke mange som slår dette verken når det gjelder areal eller oppbygging, sier Ingard Langsholdt beskjedent til www.vvs-forum.no.

Satset mange millioner
Coop Øst, som driver varehuset Obs!, har kjøpt Langsholdt gamle lokaler og rørleggeren fra Sarpsborg kjøpte Coops administrasjonsbygg. Nå kan Coop utvide varehuset om ønskelig, mens Langsholdt på sin side har fått 800 kvadratmeter til disposisjon i to etasjer. Mens det er forretning, kontorer og lager samt noen utleielokaler i 1. etasje, så skal hele 2. etasje leies bort eksternt. Det er også plass til egen serviceavdeling og prosjektavdeling i de nye lokalene.

Saken fortsetter under bildet:

Hele 24 bad og generelt en smakfull innredning preger den nye butikken i Sarpsborg. Dette er det første som møter kundene – uansett hvilken av de inngangene som benyttes.


Ingard Langsholdt har satset mange millioner kroner på å ruste opp bygget både innvendig og utvendig. 24 nye bad er utstilt, det er egen plukkavdeling og ikke minst en egen avdeling for varmepumper. Alt meget moderne og stilsikkert innredet til glede for både kunder og ansatte.

- Dette er en forretning for fremtiden. Det at vi nå satser sterkt på varmepumper er et bevis på en langsiktig og fremtidsrettet satsing, sier Langsholdt.

Nedre Glomma-regionen
Med den nye, store forretningen vil Ingard Langsholdt betjene hele Østfold, men primært vil markedet ligge i Sarpsborg og Fredrikstad, det vil si Nedre Glomma-regionen.

- Vi må nå ut til et større marked for å få optimalisert inntjeningen. Hos oss kan kundene i ro og mak se på forskjellige løsninger av komplette bad, de kan få tegnet bad og få råd og veiledning. Det å kjøpe bad er en kostbar investering for folk, så det handler om faglig dyktighet og kompetanse. Vi satser på kvalitet i alle ledd, påpeker Ingard Langsholdt.

Ingard Langsholdt har aldri vært redd for å satse og løftet han nå har gjort er altså betydelig. Langsholdt sier til www.vvs-forum.no at han ikke merker nevneverdig konkurranser fra andre aktører, men sier at bransjen generelt må ha større fokus og at man må bevisstgjøre faghandelen overfor markedet i større grad.

Under åpningsdagen solgte Langsholdt 60 beredere til en god pris, men det var bare fem prosent av kjøperne som trengte montasje. Det uroer Ingard Langsholdt.

- Det at så få av de 60 kjøperne ønsket rørleggerhjelp forteller meg at det er mye svart arbeid og useriøse aktører som benyttes, så vi har en jobb å gjøre med å fortelle viktigheten av å bruke fagfolk.

Saken fortsetter under bildet:

En egen plukkavdeling med diverse utstyr hører med i en moderne rørleggerforretning.

Generasjonsskifte
- Det er også alt for mange som slurver og som søker etter billige, lettvinte løsninger. Det gir oss rørleggere miskreditt i markedet. Våtrom er omfattende og nøyaktighetsarbeid, der blantannet kunnskap om materialvalg er viktig. Vår bransje har mye å gå på for å bli bedre på de fleste områder, mener Langsholdt.

Ingard Langsholdt AS er medlem av Comfort-kjeden, har 15 årsverk og er inne i et generasjonsskifte ved at innehaver gir sønnen, Per Oskar Langsholdt større eierinnflytelse og ansvar. Noen av selskapets ansatte kommer også inn på eiersiden.

- Det er naturlig å ta høyde for et generasjonsskifte nå. ”Timingen” er perfekt, mener en offensiv Ingard Langsholdt.
 
Ingard Langsholdt har renovert det nye bygget både utvending og innvendig. Moderne LED-belysning sikrer bygget en imponerende lysetting om kvelden.