- Interfil tar innover seg at luftforurensning er en økende utfordring for liv og helse, og når en vet at vi tilbringer omtrent 85 % av tiden innendørs så er det mulig å sette inn tiltak her. I tillegg til et velfungerende ventilasjonsanlegg med kvaltetsfilter så registreres en økende etterspørsel av luftrenserteknologi, skriver Interfil i en pressemelding.

- ACA Purifiers ble etablert på Lillehammer, hvor de har utviklet et godt produkt og opparbeidet et veldig spennende nettverk spesielt rettet mot idrett og kultur. Interfil ønsker å bidra til videre utvikling av produktet og å bygge videre på dette nettverket. God produktteknologi, ut over hva en forbinder med en tradisjonell luftrenser, gjør at krevende brukere har fått øynene opp for disse apparatene. Mennesker med luftveisproblemer, allergikere og utøvere av prestasjonskrevende idretter som høster fordel av et godt inneklima gir god tilbakemeldinger etter bruk av disse apparatene, uttaler daglig leder Arild de Presno.

- Tidligere daglig leder i ACA Purifiers Ole Johnny Haugen blir med videre som ansatt hos Interfil. Her vil han få en sentral rolle for å bygge videre på allerede etablerte nettverk og for å videreutvikle konseptet. ACA Reinheimen og ACA Breheimen er to av hovedproduktene som vi er trygge på skal bli et begrep innen luftrensere for kontorer og til hjemmebruk. Interfil er sikre på at dette er et spennende og ikke minst givende prosjekt som vil være med å bidra til bedre inneklima til enda flere, sier Presno.

Interfil har siden 1989 produsert ventilasjonsfilter hovedsakelig for det Norske markedet. De senere årene har det også vært økende innslag av eksport, hovedsakelig til Sverige men også kunder fra Polen, Kina og Saudi-Arabia står på kundelisten.

Med moderne produksjonslokaler i Skjåk Kommune, øverst i Ottadalen har Interfil ca. 70 ansatte og er en hjørnesteinsbedrift i lokalsamfunnet.

Med beliggenhet i Norges Nasjonalparkkommune, midt mellom Breheimen, Reinheimen og
Jotunheimen er ren luft en selvfølge.
- Interfil ønsker å bidra til ren luft og godt inneklima til så mange som mulig, ved å produsere gode kvalitetsfilter. Med denne beliggenheten følger det også en forpliktelse til å være innovative i forhold til en energigjerrig produksjon. Miljø står alltid i fokus gjennom hele tilvirkningsprosessen av ventilasjonsfilter, skriver Interfil til avslutningsvis i pressemeldingen.