Denne våren handler det om å skape feriefølelsen hjemme. Følg ekspertrådene, og innred badet med grønne planter, friske farger og 70-tallets buede former i en moderne vri.
Samtidig som reisebudsjettene minsker, bruker nordmenn mer på oppussing av hus og hjem.

Hele én av fire oppga i fjor at de ønsker å pusse opp badet i 2021, ifølge en undersøkelse gjennomført på vegne av baderomsprodusenten Grohe. Mens mange av oss drømmer om å reise på utenlandsferier og luksushoteller, tar også trendbildet oss i en eksotisk retning på baderommet.

– Vi ser en tydelig trend hvor man ønsker å bringe utenlandsferien inn på baderommet. Nå er det regndusj og frittstående badekar som gjelder, forteller Anne Øiseth, Country Manager i Grohe og Leader Norway i LIXIL EMENA, og fortsetter:

– I tillegg skal baderommet bestå av naturlige materialer, varme farger og buede servanter, toalett og kraner. Når vi ikke kan reise til Tulum, Indonesia eller Miami, kan vi heller ta med oss varmere strøk inn på baderommet, og skape litt ekstra luksus og feriefølelse.

En oase i hjemmet: Bringer naturen innendørs
Med mye innetid de siste månedene, øker også behovet for å ta med naturen inn på baderommet. Selv om tropiske utendørsdusjer kanskje ikke er å foretrekke i klimaet her til lands, kan vi heller benytte oss av store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig
lys, og som gir utsikt til frodig natur. Har du ikke store vinduer eller mye plass på baderommet, er det også andre måter å lage litt ferieluksus på baderommet, forteller trendanalytiker Jorunn Tharaldsen.

– Det er ikke alle som har plass til et frittstående badekar midt på gulvet eller har store vinduer fra tak til vegg. Skal du pusse opp badet, og allikevel ønsker et hint av luksus og feriefølelse, så ser vi at naturstein i gylne farger står sterkt i trendbildet. Særlig vil
Bilde: Grohekalksteinen få sin renessanse dette året. Du kan også dekorere med grønne planter og velge naturlige materialer og farger i innredningen som skaper et varmere og organisk uttrykk, forteller Jorunn Tharaldsen, trendanalytiker i Modena.
Dersom du er i gang med et helrenoveringsprosjekt på baderommet, er også en kombinasjon av store fliser på gulv og små fliser på vegg en trend vi vil se fremover. Her kan du enten velge mellom varme jordfarger i beige, brunt eller sandhvit, eller om du våger deg på spreke farger i rosa, grønn eller blå i en herlig 70-tallsånd.

Det uperfekte som gjelder
Buede former, runde kanter og asymmetriske elementer dominerer trendbildet i interiørverdenen denne våren, og baderommet er intet unntak. Det er ikke bare fargene og materialene som skal være naturlige, nå vil vi også ha organiske og uperfekte former og fasonger. Men du trenger ikke nødvendigvis bygge buede dusjvegger eller bytte ut hele baderomsinnredningen for et moderne uttrykk, forteller interiørarkitekt Camilla Bentzen i Ramsøskar arkitekter.
– Innfør de avrundede formene ved å henge opp asymmetrisk kunst og runde speil, eller bytt til bueformet armatur. Dette vil gjøre mye for å myke opp rommet, og gi en følelse av luksus og avslapning, sier Bentzen.