- Dette skal være til fordel for rørleggerkunder over hele landet, forteller Anders Thømt som er leder for BD Teknisk VVS, Varme og Brannsikkerhet i en pressemelding.

- Vanntåke eller vannforstøvning» som slukkesystem har eksistert i markedet i en årrekke, men har nok fått motstand fra deler av en konservativ bransje og et rykte om høye priser som henger igjen fra de gamle kompliserte høytrykksystemene.

- Fremgangsmåten er den samme nå som i 2013, vi stilte spørsmålet om hva kundene ville ha utover det komplette sprinklersortimentet vi allerede har. Da ble svaret lavtrykk vanntåke, og da er det det vi lanserer, sier Thømt.

Anders Thømt er leder for BD Teknisk VVS, Varme og Brannsikkerhet.[/caption]

Han forteller at BD har brukt de fem årene godt. Blant annet med å bygge landsdekkende kompetanse gjennom egne dedikerte sprinklerspesialister.
- Vi har startet Sprinklerskolen i samarbeid med IF og FG, og vi har kontinuerlig videreutviklet produktsortimentet i samarbeid med de ledende produsentene. I tillegg har vi nettopp lansert et rørsystem for innstøpning som er på rull. Et system vi er alene om å kunne tilby og som effektiviserer rørleggernes arbeid betydelig. Og sist men ikke minst så har vi tilpasset og modernisert logistikk og distribusjon til hvordan sprinklerkundene vil ha det.

BD sitt totalsortiment innen sprinkler og brannsikkerhet blir nå utvidet ytterligere med et moderne vanntåkesystem.
- Systemet er et lavtrykksystem, og leveres som komplette systemløsninger med alt i fra pumpesett, egne rørsystemer og til dyser med et ekstraordinært design ingen andre i bransjen kan tilby,påpeker Thømt.

- Vi startet det hele i 2013 med å tenke nye tanker om hva kundene ville ha. Og det er en viktig del av hvordan vi hele tiden utvider og utvikler det vi tilbyr våre kunder. Vi blir motiverte av å gjøre forbedringer som kundene har behov for, og det aller beste er når vi lanserer nyheter som andre forsøker å kopiere» avslutter Thømt.