Annonsørinnhold

VVSForum Brandstory er et annonseprodukt produsert etter gjeldende retningslinjer

På bildet ser vi foran fra høyre: Tom Fjordvang, Resideo, Øyvind Mellum, Ahlsell Norge, og bak til venstre Joakim Paulsen fra Rørleggermester Tommy Paulsen & Sønner i Oslo.

Resideo-kurs styrker VVS-aktører gjennom hele verdikjeden

Resideo og grossisten Ahlsell samarbeider tett om kompetanseheving rundt sikring av drikkevann. – Det gjør at vi knyttet våre kunder tettere til oss, samt at de kan profilere sin kompetanse ut i markedet. Det gir en vinn-vinn-situasjon gjennom hele næringskjeden, sier salgsansvarlig Øyvind Mellum hos grossisten Ahlsell Norge.

Reduksjonsventilene til Resideo er blitt et begrep i markedet, spesielt innen VVS og bygg og anlegg – og markedsandelen er over 70% i Norge. I tillegg har Resideo Norge gjennom mange år vært aktiv kompetanseleverandør gjennom kurs og foredrag i regi av Tom Fjordvang, Business Development Manager for Resideo i Norge og Sverige.  Dette har blant annet Ahlsell benyttet seg av med stor suksess, forteller Mellum.

– Ahlsell har lenge hatt et tett og godt samarbeid med Resideo, og Tom har ved flere anledninger oppdatert oss selgere både på ventiler og ikke minst regelverket knyttet til tilbakeslagssikring i de ulike væskekategoriene. Nettopp å inneha stor kompetanse rundt de produktene vi selger, er svært viktig for oss.

– Samtidig ønsker også vi å bidra med kunnskapsoverføring til våre kunder for å skape en enda tettere relasjon med dem, derfor har vi tilbudt rørleggere kurs om sikring av drikkevann i våre lokaler i Oslo-regionen – med Tom og en selger fra oss som kursholdere.

Interessen viste seg snart var meget god, og etter en tid med stillstand på grunn av koronapandemien, starter Ahlsell nå opp igjen – selvsagt i tråd med de gjeldende smittevernreglene. De kommende tre kursene er fullbooket, forteller Mellum til VVSforum.

– Mange rørleggere ser nytten av å oppdatere seg på dette viktige området, som gir dem et konkurransefortrinn i markedet. Dette gir fordeler gjennom hele næringskjeden, sier han.

– Fikk masse oppdrag
En av de som har deltatt på Resideos kurs via Ahlsell, er daglig leder Joakim Paulsen hos Rørleggermester Tommy Paulsen & Sønner i Oslo. Han bekrefter gjerne nytten bedriften har hatt av kompetansepåfyllet, og at tidspunktet ikke kunne ha vært bedre.

– Et par uker etter at vi hadde gjennomført kurset, fikk ett av selskapene vi jobbet med pålegg om å montere tilbakeslagsventiler på 8-9 gårder. Dermed fikk vi brått tilsvarende antall ventiler i bestilling. Det var selvsagt tilfeldig, men desto mer hyggelig. Dette var i en periode hvor spesielt Oslo øst hadde kokevarsel på vannet i flere måneder på grunn av tilbakeslagsproblemer, så det er ikke tvil om at dette er et høyest aktuelt tema.

Saken fortsetter under bildet:

Daglig leder Joakim Paulsen i Rørleggermester Tommy Paulsen & Sønner i Oslo

 

Etter at disse oppdragene var utført, «rant» det plutselig inn masse jobb på Hovedøya og Gressholmen, forteller han.

– Der er de veldig strenge i forhold til at sjøvann ikke skal slå tilbake til drikkevannsnettet, og mange har fått pålegg om å sikre det med ventiler.

Kompetansen har han også fått bruk for i sin kommunikasjon med oppdragsgivere, inklusiv de offentlige.

– Ja, jeg har blant annet måttet fortelle Oslo kommune at de har prosjektert feil i oppdrag vi har hatt fra bymiljøetaten – og henvist til lovverket. Etter litt diskusjoner, kom de fram til at jeg hadde rett! Det viser at det er kunnskapsmangel på dette området, sier han – og minner om at dersom du kopler en høytrykkspyler, eller andre midlertidige installasjoner til utekranen, skal du faktisk ha en BA- (kategori 4 ventil) for å hindre  forurensing av drikkevannet ved et eventuelt tilbakeslag.

Her sjekker Joakim Paulsen en av tilbakeslagsventilene.

I tillegg til at kunnskapen om sikring av drikkevannet har gitt flere enkeltoppdrag, nyter bedriften også godt av vedlikehold og service på de samme ventilene.

– Om garantien på ventilene skal være gyldig, krever det service en gang årlig. Den er det naturlig vi tar for de kranene vi har levert, sier han.

Ble Ahlsell-partner
Rørleggermester Tommy Paulsen & Sønner handler nå alle varene hos Ahlsell, og er blitt en Ahlsell-partner. Det gir ekstra gunstige bonuser og tilgang til eksklusive hjelpemidler for drift.

– Vi benyttet en annen grossist tidligere, men da Ahlsell tok kontakt og raskt viste seg som en veldig profesjonell samarbeidspartner, valgte vi å bytte leverandør. At de også bidrar med kompetanse, er avgjørende for oss, da vi driver i en veldig stor og bred bransje. Å få litt kursing i ting vi ikke jobber med hver dag, er helt gull, understreker han.

Produktene våre er installert i mer enn 150 millioner hjem, og vi er et ledende selskap innenfor vann, varme, komfort og sikkerhet. Våre produkter vil hjelpe deg og dine kunder til en bedre hverdag
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com