Annonsørinnhold

VVSForum Brandstory er et annonseprodukt produsert etter gjeldende retningslinjer

Polyseam: Husker du å brannsikre tappevannsboksen?

Alle gjennomføringer gjennom en branncelle skal være brannbeskyttet, til og med tappevannsboksen.

I dag er det krav til å branntette gjennomføringer i brannceller i kommersielle bygg som sykehus, omsorgshjem, hoteller og liknende. Men husker du på å branntette tappevannsboksen mellom leiligheter i et leilighetskompleks?

Byggteknisk forskrift (TEK17) sier at «tekniske installasjoner skal prosjekteres og utføres slik at installasjonene ikke øker faren vesentlig for at brann oppstår eller at brann og røyk sprer seg». Hvis en vegg er punktert av en tappevannsboks, så er faren større for at brann og røyk sprer seg. Dette betyr at usertifiserte tappevannsbokser i brannskillende konstruksjoner ikke oppfyller teknisk forskrift.

Det norske firmaet Polyseam har testet og utviklet passive branntettingsprodukter i 17 år. Firmaet er markedsledende innenfor dette nisjeområdet, og leverer systemer og løsninger for nesten et hvilket som helst underlag eller applikasjon. Polyseam streber kontinuerlig for å holde seg i forkant av vitenskap og teknologi, og har kommet med en løsning som kan hjelpe deg å følge forskriften.

«GRAFT FR Brannkitt – for Veggbokser til Tappevann er et produkt vi har utviklet for akkurat denne problematikken» sier eier Kjetil Bogstad. Videre forklarer han at løsningen ble forespurt av en arkitekt, da ingen løsninger på brannsikring av tappevannsbokser fantes på markedet. «Da fant vi ut at det måtte vi jo få til» fortsetter Bogstad.

Branntetting av usertifiserte tappevannsbokser

Hvis man bruker usertifiserte tappevannsbokser i brannskillende konstruksjoner, så kan riktig brannmotstand oppnås ved å benytte GRAFT FR Brannkitt. Brannkittet gir tappevannsbokser 90 minutters brannmotstand i lettvegger. Brannkittet er selvklebende og er dermed enkel å montere i og rundt veggboksene før boksene monteres i veggen. Kittet er i tillegg ferdig formet, slik at det enkelt kan plasseres i veggboksene uten bruk av verktøy.

I praksis består brannkittet av en varmeekspanderende masse, som hindrer røyk, varme og flammer å penetrere veggboksens deler som er av plastikk. Brannkittet vil i tillegg forhindre lyd- og luftlekkasjer rundt tappevannsboksen. Brannkittet kan benyttes i både enkle og doble veggbokser (kaldt og varmt vann) og er fuktighetsbestandig slik at det kan benyttes i våtrom.

Brannkittet inneholder heller ingen løsemidler eller VOC, noe som gjør løsningen miljø- og brukervennlig. «Så her kan man branntette med god samvittighet» avslutter Bogstad.

GRAFT FR Brannkitt produseres av Polyseam og kan kjøpes hos de fleste rørleggergrossistene i Norge.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com