Annonsørinnhold

VVSForum Brandstory er et annonseprodukt produsert etter gjeldende retningslinjer

PAROC Hvac AirCoat – effektiv isolering i en operasjon spar tid og plass

Ventilasjonen er et av de viktigste systemene i en bygning, og god isolering er meget viktig for å sikre energieffektiv drift. PAROC Hvac AirCoat er en totalløsning for isolering av runde ventilasjonskanaler. Løsningen gir meget effektiv isolering med bare ett lag. Installasjonen blir enklere og kan gjøres i en operasjon, noe som er bra for arbeidsmiljøet og dessuten går betraktelig raskere.

Saken fortsetter under bildet:

Enlagsisol AirCoat

PAROC Hvac AirCoat er en prefabrikkert isolasjon av brannsikker steinull belagt med armert aluminiumsfolie. Systemet inneholder produkter for kanaldimensjoner 100–200 mm med bend, T-stykker og monteringstilbehøret som trengs for å gjennomføre en effektiv installasjon.

Katja Ekström er deleier i isolasjonsfirmaet Viisol i Borås, Sverige. Bedriften valgte å bruke PAROC Hvac AirCoat på grunn av det tidsbesparende aspektet, siden produktet gir en unik helhetsløsning i ett og samme produkt istedenfor at man må bruke to separate lag.

«AirCoat gir både kondensisolering og EI30 branngodkjenning i samme produkt. Alternativet hadde vært tradisjonell nettmatte for brann og lamellmatte for kondens», forteller Katja. «Installasjonen har fungert bra. Det har vært effektivt, og montørene er positive til produktet.»

”Vi kommer definitivt til å bruke PAROC Hvac AirCoat senere også», avslutter Katja. «Installasjonen blir veldig effektivt, noe som er positivt både for oss og for kundene våre».

Paroc Hvac AirCoat ble lansert i 2016. Rune Hagensen, produktsjef VVS og Prosess Skandinavia, fremhever fire gode argumenter for å bruke produktet:

 • En god totalløsning for runde ventilasjonskanaler, isolering for rette kanaler, T-stykker, bend på 45° og 90°, samt monteringstilbehør.
 • Sparer plass ved kombinasjonsisolering, for eksempel for brann og kondens.
 • Rask, elegant og enkel montering sammenlignet med tradisjonell nettmatte.
 • Minimalt med kapp.

Rune Hagensen mener at AirCoat er unik med sin totalløsning. Produktet er produsert og tilpasset for varme-, støy-, kondens- og brannisolering. AirCoat er også godkjent for utvendig isolering av ventilasjonskanaler i brannklasse EI30. «Ventilasjonen er ett av de viktigste systemene i en bygning, og det er stor interesse i markedet», avslutter Rune.

Fordeler med PAROC Hvac AirCoat

 • Totalløsning for runde ventilasjonskanaler.
 • Meget effektiv ettlagsisolering.
 • Komplett system inkludert monteringstilbehør.
 • Beskytter mot varme, brann, lyd og kondens.
 • Brannmotstansklasse EI 30 og Brannreaksjonsklasse A2L-s1-d0.
 • Rask og enkel å installere i én operasjon.
 • Minimalt med kapp.
 • Tilgjengelig for kanalstørrelser 100–200 mm og tykkelsene 50 og 120 mm.

  Paroc Hvac Aircoat Theme
Paroc er en av Europas ledende produsenter av energieffektive og brannsikre isolasjonsløsninger av steinull. Gjennom 80 år har vi opparbeidet oss et godt rykte ved å levere gode produkter, teknisk ekspertise og bærekraft til snekkere som bygger eneboliger, arkitekter, entreprenører, forhandlere og industribyggere. Vår drift er basert på kunde- og medarbeiderorientering, kontinuerlig innovasjon, lønnsom vekst og bærekraftig utvikling.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com