Annonsørinnhold

VVSForum Brandstory er et annonseprodukt produsert etter gjeldende retningslinjer

Naturlig kuldemedium gir utrolige resultater

Implementeringen av et naturlig kuldemedium har resultert i en av de mest energieffektive og miljøvennlige varmepumper noensinne.

Tidligere hadde varmepumper rykte på seg for ikke å være effektive nok, spesielt i vintermånedene. Det førte til at mange forbrukere valgte varmeløsninger som riktignok var mer effektive, men som dessverre også var foreldet og langt mindre miljøvennlige. Den tid er definitivt over. I dag velger stadig flere miljøvennlige varmeløsninger, og enda flere vurderer det. Det skyldes blant annet at det i løpet av de siste år har foregått en liten revolusjon innenfor utviklingen av varmepumper.

For Vaillant sin del har flere års forskning og utvikling resultert i den topp moderne luft til vann-varmepumpen aroTHERM plus. I denne pumpen er bruken av et naturlig kuldemedium den direkte årsaken til at effektivitet og miljøvennlighet med ett går hånd i hånd.

Banebrytende teknologi
Navnet på det revolusjonerende kuldemediet er R290. Det har et globalt oppvarmingspotensial (GWP) på kun 3, noe som er svært lavt sammenlignet med andre kuldemedier. GWP-verdien angir hvor stor drivhuseffekten er sammenlignet med utslipp av 1 tonn CO2. En GWP-verdi på 3 betyr dermed at utslippet av 1 tonn R290, påvirker drivhuseffekten like mye som utslippet av 3 tonn CO2.

Sammenlignet med kuldemediet R410a, som var det man brukte tidligere i lignende varmepumpemodeller, er den reduserte klimabelastningen veldig stor. Der R290 slipper ut gass tilsvarende 3 tonn CO2, vil samme mengde utslipp av R410a-gass tilsvare 2088 tonn CO2. Det vil si at den negative effekten på klimaet er 700 ganger større med R410a enn med R290. Da R290 har potensielt så liten negativ effekt på klimaet, er det heller ikke kuldemedieavgift på denne, slik det er på de tradisjonelle kuldemediene.  I tillegg til den markant lavere GWP-verdien, er også mengden R290 i varmepumpen redusert med hele 75% sammenlignet med lignende modeller. Den betydelige reduksjonen av både GWP og mengde kuldemedium, tydeliggjør R290s minimale miljøpåvirkning.

Luft til vann-varmepumpen aroTHERM plus er dermed blitt en av de mest miljøvennlige i sitt slag.

Veldig effektiv
Normalt kan man fristes til å tenke at en miljøvennlig varmepumpe ikke kan levere den ønskede effektiviteten. Det er dog ikke tilfelle med aroTHERM plus. R290 er ikke bare et naturlig og miljøvennlig kuldemedium, det har også den fordel at det muliggjør turtemperaturer helt opp til 75° C. Dermed er varmepumpen ikke utelukkende egnet i nybygg, men også i eldre boliger med radiatorer.

Helt konkret måles effektiviteten ved hjelp av COP-verdien. COP står for «coefficient of performance», og angir forholdet mellom oppnådd varme og strømforbruk. Med en COP-verdi på opptil 5,4 [A7/W35] viser aroTHERM plus at den fortjener en plass helt i toppen av listen over de beste og mest effektive varmepumpene. Den høye COP-verdien er ensbetydende med maksimal energieffektivitet, høy varmtvannskomfort og full utnyttelse av den fornybare energien.

Miljøvennlig varmeløsning
Ved å installere aroTHERM plus vil forbrukernes CO2-utslipp reduseres. På sikt vil det effektive varmesystemet resultere i store økonomiske besparelser, fordi en varmepumpe henter rundt 25% av energien den trenger via strøm. De resterende 75% hentes fra den gratis og fonybare energikilden luft.

Tiden er rett og slett inne for å ta farvel med fortiden og ønske fremtidens varmeløsninger hjertelig velkommen.

Les mer om det naturlige kuldemediet og aroTHERM plus her.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com