Annonsørinnhold

VVSForum Brandstory er et annonseprodukt produsert etter gjeldende retningslinjer

Comfortbutikken Rørsenteret i Oppdal, eller Comfort Oppdal på folkemunne, runder 30 år i 2021 og kan se tilbake på en flott utvikling gjennom disse årene. Kun ett år har vist røde tall på bunnlinjen, resten har gitt gode overskudd. – Våre dyktige ansatte og gode samarbeidspartnere er hovedårsaken til suksessen, sier prosjektleder André Granvold, Tore Andersen, og daglig leder Morten Roten.

Comfort Oppdal runder 30 år i 2021 – og Oras-produktene har vært med på hele reisen

Neste år feirer Comfort Oppdal 30 år, og Oras har vært med hele veien. – Oras har produkter med høy kvalitet til gode priser, og vil helt sikkert være med oss også fram mot de neste 30 årene, sier rørleggerbedriftens daglige leder Morten Roten og prosjektleder André Granvold.

Den tradisjonelle bedriften på Oppdal har fått et solid fotfeste i Midt-Norge, både innen hytteutbygging og i prosjektmarkedet. Det må tilegnes både dyktige og lojale medarbeidere og gode samarbeidspartnere, understreker de.

I sistnevnte kategori, finner vi altså Oras Armatur, som leverer både berøringsfrie og tradisjonelle kraner til både kjøkken og bad, samt dusjer og andre produkter som gjør hverdagen litt enklere uten å gå på bekostning av funksjon og design. De fleste har like høye krav til komfort på hytta som hjemme, derfor egner Oras sine produkter seg like godt i alle de markedene Comfort Oppdal jobber i.

– En stor fordel med Oras, er at vi er så godt kjent med produktene. Det gir oss trygghet i forhold til kvaliteten, men gjør det også enklere ved serviceoppdrag. I tillegg har mangfoldet i ulike produkter og design vært i stadig utvikling. Det er også med å bidra til at vi benytter Oras i våre prosjekter. Vi finner alltid produkter som er hensiktsmessige å bruke.

Stabil oppdragsmengde
Også gjennom koronakrisen har oppdragsmengden vært stabilt høy for de 10 rørleggerne hos Comfort Oppdal, med oppdrag på store prosjekter, hus og hytter, samt  servicearbeid.

Spesielt hyttemarkedet har vært «hett» i mange år i regionen, og bedriften samarbeider blant annet med hytteutbyggerne Norgeshus, Boligpartner, Eiken, Idéhytta og Familiehytta.

– Vi er med på prosjektene fra igangsettelse til ferdigstillelse. De selges med en standardløsning, men som regel kommer kunden innom butikken vår for å skreddersy løsninger etter smak og behag. Vi både tegner bad i 3D på storskjerm og finner riktige produkter og løsninger sammen med kunden, forteller de.

Med egen VVS-ingeniør og ansatte med blant annet sveisesertifikat, gassteknikere osv., rår de over et bredt tjenestespekter og tilbyr tjenester som spenner fra de tradisjonelle serviceoppdragene til større prosjekter. Noen av spesialitetene er totalbad, prosjekter, service, sprinkler, vanntåke, varmepumper, gulvvarme og boliger.  I tillegg har de kompetanse og utstyr – egen gravemaskin for grunnprøver – og godkjent for søknader på utslippstillatelser

Mange prestisjeprosjekter
Comfort Oppdal kan vise til mange prestisjeprosjekter på referanselisten. Ett av de største, er Norsk Helsearkiv i massivtre på Tynset, som beskrives som unikt på verdensbasis. Det er Statsbygg som har vært byggherre på oppdrag både fra Helse- og omsorgsdepartementet og Kulturdepartementet, mens HENT ble valgt som hovedentreprenør. Bygget ble åpnet i juni i fjor og har høstet stor anerkjennelse både for arkitektur, arealutnyttelse og energiløsninger.

Comfort Oppdal vant rørentreprisen, som omfattet kjøling, varme-, sanitær- og slokkeanlegg, med en ramme på 12 millioner kroner.

– Det var et komplisert anlegg, med mye nybrottsarbeid. Det er sjelden vi er i befatning med så avanserte tekniske anlegg, forteller prosjektleder Anders Granvold.

– Men du verden så gøy, legger han kjapt til.

Klimavennlig
Varmen til bygget er koblet opp mot fjernvarmenettet fra Holmen Biovarme på Tynset, og Varmeanlegget har aerotemperet, varmluftsport, radiatorer og viftekonvektorer. Slokkeanlegget er delt i to, med Pre-action anlegg i de arealene det ikke lagres papir eller data og inergen-anlegg i de øvrige arealene. Dessuten var det krav til aluminiumsmantel på teknisk rom og den teknisk gården ute på taket.

Kjøleanlegget er viktig med tanke på databankene i bygget. Her ble det plassert frikjøler på tak i tillegg til kjølemaskinene på teknisk rom. Varmen fra kjøleproduksjon gjenvinnes til bygget og forvarming av varmtvann.

Klimagassutslippet for det ferdige bygget ble totalt sett redusert med nesten 60 prosent sammenlignet med referansebygget.

Også i Helsearkiv-prosjektet ble det benyttet armaturer fra Oras, både med berøringsfrie  og tradisjonelle kraner.

Fornøyd leverandør
Salgssjef Olav Aastvedt hos Oras Armatur AS er naturligvis glad for å høre de positive tilbakemeldingene fra medarbeiderne hos Comfort Oppdal. Han forteller at de har hatt et nært og godt samarbeid med bedriften på Oppdal i alle år.

– Vi snakker mye sammen og utfyller hverandre godt for å at de optimale produktene blir valgt til hvert prosjekt. En annen fellesnevner, er at både Comfort Oppdal og Oras Armatur er framoverlent og opptatt av utvikling og innovasjon, sier Aastvedt.

Han synes også det er positivt og hyggelig at de har brukt Oras sine produkter i det nye bygget til Norsk Helsearkiv på Tynset.
– Dette er et flott prestisjebygg, hvor det selvfølgelig er morsomt å se at de bruker våre produkter, både ordinære kraner, men ikke minst berøringsfrie armaturer også.

– Vi ser frem til å fortsette vårt gode samarbeid med Comfort Oppdal, sier Aastvedt avslutningsvis.

Hos Oras har vi satt oss som mål å gjøre menneskers liv bedre. Vi designer produkter som gir bedre livskvalitet, både hjemme og i offentlige rom. Produktene våre skal fungere på en miljøvennlig og pålitelig måte i hele levetiden. De er tidløse i både form og funksjon. Vi ønsker å gi alle som bruker produktene våre, muligheten til å leve mer. Til å leve et langt og unikt liv.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com