Annonsørinnhold

VVSForum Brandstory er et annonseprodukt produsert etter gjeldende retningslinjer

- Uponor representerer en viktig verdi for oss. Ikke bare som leverandør av de beste produktene og systemene innen tappevann og gulvvarme, men også ved at de alltid er tilgjengelige og stiller opp på kort varsel ved behov. De bidrar til at prosjekteringsjobbene blir enklere for oss, sier fra venstre, butikkansvarlig Thomas Knevelsrud, daglig leder Erik Bråthen og drifts- og serviceleder George Hayward hos Bråthen Rør AS på Jessheim. På bildet ser vi videre, Lasse Andersen, distriktssjef, og Kristian Langebeck, salgs- og markedssjef i Uponor.

Bråthen Rør og Uponor: – Skal vi vokse og utvikle oss, må vi samarbeide med de beste!

– Vi velger samarbeidspartnere som utgjør en verdi for oss og våre kunder. Derfor var det naturlig å knytte til seg Uponor som leverandør av tappevann- og gulvvarmesystemer, sier Erik Bråthen, daglig leder i Bråthen Rør AS på Jessheim.

Erik Bråthen startet rørleggerbedriften hjemme på kjøkkenet sammen med en kompanjong i 2003, den gang under navnet Bråthen & Auke Rør. De ansatte 2-3 medarbeidere, og ble snart en veletablert aktør i markedet. Da Erik valgte å overta selskapet, ble navnet endret til Bråthen Rør AS – og resten er en sammenhengende suksesshistorie.

Bedriften har hele tiden vært bevisst på å bygge stein på stein, som står nå på en bunnsolid grunnmur. I dag teller de 23 ansatte og omsetter årlig for rundt 40 millioner kroner. Som totalentreprenør innen VVS, leverer de tjenester innen sanitær, gulvvarme, varmeanlegg, fjernvarme, totalrehabiliteringer av bad, renseanlegg, vann og avløp, sprinkler, samt drift og vedlikehold av VVS-anlegg.

– Med base på Jessheim og nærhet til Gardermoen, Eidsvoll og Nes, har vi tilgang til områder i stor utvikling og vekst. Det har selvsagt vært en motor for utviklingen vår, sier han.

Bedriften jobber for det meste i boligmarkedet, og kan vise til mange store boligprosjekter i regionen. Mye handler om VVS-tekniske installasjoner, forteller han.

– Vi har mange feltutbygginger for boligutbyggere og boligkjeder som Boligpartner, Skalahus, i-Bolig og mange andre dyktige aktører i regionen. I tillegg har vi en rekke faste serviceoppdrag, blant annet for Coop og Thon-gruppen. Men våre framganger hadde ikke vært mulig uten gode medarbeidere og de beste samarbeidspartnerne, understreker han.

Saken fortsetter under bildet:

Suksessbedriften Bråthen Rør AS på Jessheim foretrekker Uponor som leverandør av tappevann- og gulvvarmesystemer. Butikkansvarlig Thomas Knevelsrud, daglig leder Erik Bråthen og drifts- og serviceleder George Hayward, Bråthen Rør AS har samarbeidet med Uponor i mange mange år. Det er selvfølgelig distriktssjef Lasse Andersen, og Kristian Langebeck, salgs- og markedssjef fra Uponor veldig godt fornøyd.

Store på oppvarming
Vannbåren varme er et område bedriften har satset bevisst på etter at George Hayward begynte i bedriften i 2012. Hayward  som er Drifts- og serviceleder er også spesialisten innen gulvvarme i virksomheten..

– Kompetanse i eget hus er svært viktig. Men vi må også være bevisste på hvem vi samarbeider med og hvordan de kan utvikle oss. Derfor er systemene vi jobber med svært viktige, og gulvvarmesystemet til Uponor har mange fordeler vi vektlegger. Spesielt  styringssystemene for romsjekk og autobalansering, har bidratt til å løse mange problemer for oss.

Uponor er en samarbeidspartner som leverer produkter og systemer på øverste hylle, samt stiller sin kompetanse til rådighet. Men samtidig utfordrer de oss, og med det gjør oss bedre, sier han.

Saken fortsetter under videoen:

Bedriften har i alle år brukt tappevann- og gulvvarmesystemer fra Uponor. Det var helt naturlig, forteller Erik.

– Jeg har jobbet med systemene fra Uponor – eller Wirsbo siden rør-i-rør kom på markedet midt på 90-tallet. Tappevannsystemet Uponor PEX er enkelt å jobbe med, og spesielt Quick & Easy-koplingene liker våre rørleggere svært godt. Den enkle koblingsteknologien gjør jobben veldig sikker, og det er viktig for oss.
– I tillegg har vi stor nytteverdi av prosjektavdeling til Uponor med Heidi Pedersen i spissen. De gir oss god support på alle spørsmål vi måtte ha om tappevann. Det gir oss trygghet i prosjekteringen.

Tett samspill
Det er distriktssjef Lasse Andersen i Uponor som Bråthen Rørs medarbeidere forholder seg til rundt salg og oppfølging, samt Kåre Thorsen, produktansvarlig for Indoor Climate, som også inkluderer gulvvarme. Kåre inngår i Uponor Teknisk avdeling, som er en servicefunksjon for installatører, grossister og samarbeidspartnere. I tillegg til å levere VVS-produkter og systemer, tilbyr de også sin kompetanse og kostnadsfri support i alle faser, fra planlegging,  prosjektering og tegning, til installasjon og vedlikehold.

Nettopp den tette oppfølgingen, den gode tilgjengeligheten og ikke minst kompetanseoverføringen, trekker Erik fram som store konkurransefortrinn ved å benytte Uponor.

– Uponor tilbyr oss mye kompetanse som er viktig i vår hverdag for å kunne gjøre en skikkelig jobb. Å jobbe med varmesystemer er komplekst og utfordrende, og må gjøres riktig første gang. Vi opplever fortsatt stor mangel på kunnskap innenfor dette området. Mange servicerørleggere i bransjen har aldri vært innom vannbåren varme. Det gjør det ekstra trygt å ha Uponor å lene seg på i vår argumentasjon for å velge nettopp en slik løsning. Og gulvvarmesystemene

Mye kursing
Som en viktig del av den nevnte kompetanseoverføringen, arrangerer Uponor jevnlig kurs for Bråthen Rørs medarbeidere.

– Det skal også Uponor ha honnør for. De er flinke til å følge oss opp, og når det er behov for deres bistand, er de ikke vanskelig å be om å komme. De tilpasser kursene og samlingene til vår arbeidshverdag, slik at det ikke skal gå ut over effektiviteten. Uponor er en samarbeidspartnere som i praksis bidrar aktivt for å bedre oss, understreker Erik og George.

Generelt, er det imidlertid ikke alltid leverandører opplever stor entusiasme fra rørleggere om kursing og kompetansepåfyll. Selv om de vil dele sin kompetanse mest mulig, er det ikke lenger en selvfølge at rørleggere flest gjerne stiller opp etter arbeidstid over en pizza for å tilegne seg produktinformasjon og nyheter.

– Der opplever vi Bråthen Rør som langt mer framoverlent og kunnskapstørste. Det setter vi stor pris på, sier distriktssjef Lasse Andersen.

– Vi har veldig gode relasjoner med Bråthen Rør. Det gjelder også de som er ute og skrur produktene våre hver dag.

Han trekker fram den gode toveiskommunikasjonen både med rørleggere og de på kontoret, som gjør at bedriften holder seg oppdatert på Uponors produkter.

– Når de store nyhetene lanseres, kjører vi fortløpende informasjon/opplæring på dette, og oppmøtet hos Bråthen Rør er vi veldig godt fornøyd med. Ved å hele tiden være oppdatert, er folkene ute på anleggene både trygge og effektive når de jobber med våre produkter og systemer, sier han.

Rådfører kundene
På spørsmål om hva som gjelder innenfor oppvarming og varmeløsninger i boliger for tiden, forteller George at El-kassetten igjen er på full fart inn i markedet både på mindre hus, men også på store eneboliger.

– En El-kassett inneholder alle komponenter til et komplett varmeanlegg og kan kobles rett på gulvvarmerørene. Kassetten er kompakt og kan monteres på vegg i teknisk rom, vaskerom eller bod, sier Hayward.

Men selv om det er billig strøm nå, kan det fort snu. Det er greit å ha med seg når man skal planlegge oppvarmingsalternativer, minner han om.

– Vi anbefaler da kunden en pakkeløsning med El-kassett – og muligheter for å bygge på med en varmepumpe senere.

Erik påpeker at det ikke er enkelt å selge inn et varmeanlegg til 400.000 kroner på toppen av alt det andre.

– Men legg i hvert fall rørene, det koster nesten ingen ting, er hans sterke anbefaling. –  Og når økonomien tilsier det, kan du bore og gjøre det resterende arbeidet.

– Jo større boligen er, desto viktigere er det med vannbåren varme. Strømprisen vil garantert stige til værs snart igjen.

– På enkelte oppdrag på store eneboliger, har vi til og med tilbudt at vi skal legge gulvvarmerørene gratis, så de i hvert fall ligger klare til eventuelt framtidig bruk – selvfølgelig på den betingelsen at de ringer oss den dagen det blir aktuelt, sier daglig leder for Bråthens Rør AS på Jessheim, Erik Bråthen avslutningsvis.

Uponor er en ledende internasjonal systemleverandør av løsninger for sikker og hygienisk fremføring av drikkevann, energieffektivt inneklima og pålitelig infrastruktur. Vi leverer til byggebransjen på en rekke områder innen boliger, kommersielle bygg og industrielle konstruksjoner. Uponor har ca 3.900 ansatte i 30 land, hovedsakelig i Europa og Nord-Amerika. Ved 2016 hadde Uponor en nettoomsetning på 10,7 milliarder kroner. Uponor er basert i Finland og er notert på Nasdaq i Helsingfors.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com