Annonsørinnhold

VVSForum Brandstory er et annonseprodukt produsert etter gjeldende retningslinjer

Fra venstre ser vi avdelingsleder Steffen Aamodt og rørleggerbas Geir Ole Meyer i Aamodt VVS AS, sammen med Marius Ellefsen, distriktsansvarlig for Armaturjonsson i Buskerud, Agder,Telemark og Vestfold

Aamodt VVS: – Armaturjonsson leverer de produktene vi ønsker å jobbe med i det daglige

Aamodt VVS er i gang med siste etappe av rørentreprisen i prestisjeprosjektet Byhaven i Kristiansand. Prosjektsjef Steffen Aamodt kan fortelle om en krevende, men god prosess i tråd med framdriftsplanene. – Gode samarbeidspartnere og leverandører er en forutsetning for å kunne lykkes i dette markedet. Det har vi definitivt i Armaturjonsson, sier han.

Byhaven- kvartalet ligger i Kvadraturen, 50 meter fra byens hovedgate. De to byggene rommer 154 boenheter totalt, fordelt på 10.000 kvadratmeter boligflate, og med en grunnflate på fem mål. I tillegg komme 5.000 kvadratmeter med næringsareal, og i bakgården ligger en stor privat hage. Første byggetrinn med 99 leiligheter sto ferdig til innflytting i desember i fjor, mens planlagt overtakelse i det pågående bygget er i september. Den gode beliggenheten og høye bokvaliteten har ført til stor etterspørsel både fra beboere og næringslivet. Aamodt VVS, med hovedbase i Søgne, har seks rørleggere inkludert to lærlinger gående på prosjektet Byhaven. Totalentreprenør er Mur i Sør AS.

Saken fortsetter under bildet:

Byhaven – Kristiansand. Byggetrinn 1. Foto Rivco

– Vi er stolte av å kunne være med på å definere bybildet i Kristiansand, sier Steffen Aamodt.

Tre års samarbeid
Aamodt VVS har brukt  Armaturjonsson som hovedleverandør av rørsystemer og installasjonsmateriell i rundt tre år, og Steffen Aamodt har bare positive skussmål å gi samarbeidspartneren – både når det gjelder produktutvalg og -systemer, kvalitet og oppfølging.

– Vi hadde benyttet Armaturjonsson også tidligere, men i mindre skala. Da de ble prosjektpartner til VB ble de vår hovedleverandør. Det var et godt valg for oss, fastslår han.

Med et gigaprosjekt som Byhaven, snakker vi selvsagt store mengder rør og tilhørende utstyr i alle faser av utbyggingen og på mange områder, blant annet gatevarmerør PEX-B til snøsmelting  av fortau, Sanipex rør-i-rør til distribusjon av kaldt og vann varmt, Sanipex MT 16-20 mm i sjakter, redpipe til sprinkler og ikke minst flere tusen meter med Arjonfloor gulvvarmesystem.

– Det var beskrevet i prosjektet at utbyggeren ville ha leiligheter tilrettelagt for smarthus og komplett styring av energien. Med Armaturjonsson på laget, var det uproblematisk, forteller rørleggerbas Geir Ole Meyer.

Beboerne som ønsker å ta i bruk smarthusmulighetene, kan bruke Arjonsmart for å styre radiator, panelovner, overvåke dører og vinduer, styre lys og andre elektriske enheter som kaffetrakter og strykejern – i tillegg til den vannbårne gulvvarmen. Det gir muligheter til å fordele og redusere energiforbruket uten at det går på bekostning av komforten.

Saken fortsetter under bildet:

En av medarbeiderne i Aamodt VVS i full gang med å koble til JRG Sanipex i fordelerskapet i en av leilighetene.

– I dag bruker vi mobiltelefonen til det meste, så dette er en framtidsrettet løsning. I tillegg er systemet minst like enkelt å legge som alt annet!

Vannskadesikkerhet
Også lekkasjesikkerhet er naturligvis et nøkkelord i slike bygg, og Sanipex MT benytter en helt unik kupling som gjør systemet enkelt og sikkert å installere og meget drift- og lekkasjesikkert. Rør og deler fra Armaturjonsson er dessuten laget på en slik måte at det ikke oppstår hulrom der bakteriene kan få festet seg og gro. Alle rør, rørkoblinger og ventiler er konstruert på en slik måte at man i hele systemet har full gjennomstrømning. Man får da spylt hele røret «rent» hver gang man bruker vann. Man oppnår derfor minimalt med oppblomstring av eventuelle bakterier som kommer inn med vannet.

– Og Armaturjonsson har selvsagt dokumentasjon på alle produkter med godkjennelser fra SINTEF, påpeker leverandørens distriktsansvarlig Marius Ellefsen. Også han skryter av det gode samspillet med Aamodt VVS, og er både glad og stolt over å kunne være en del av den gode utviklingen til bedriften.

– For å understreke Aamodt VVS sitt fokus på vannskadesikkerhet, har vi to rørleggere som kun jobber med Sanipex MT i Byhaven-prosjektet. De monterer, kvalitetssjekker og sørger for at de har full kontroll på alle skjøter og rørføringer i hele bygget inkludert sjakter, sier rørleggerbas Geir Ole Meyer.

– Det er en stor fordel å holde seg til ett system og én leverandør, som gir enklere tilgang og bedre logistikk, sier Steffen Aamodt, og påpeker at nettopp logistikken i et slikt prosjekt med tøffe tidsrammer er helt avgjørende for at de skal kunne holde framdriften.

– Vi har veldig gode folk på å prosjektere, og ved slike store oppdrag handler mye om å få varene til å komme til den tiden de skal. Det krever nøyaktig og presis planlegging for å hele tiden kunne ligge i forkant og få ned antall leveringer. Vi er et utrolig bra team som jobber godt sammen.

Komplekst anlegg
Steffen Aamodt kan fortelle om et komplekst, teknisk anlegg med fjernvarme, fjernkjøling, komfortkjøling, teknisk kjøling, varmegjenvinning fra butikkene, vanntåkeanlegg til å sprinkle leiligheter og tradisjonelt sprinkleranlegg i næring og parkeringskjeller osv.

– Vi snakker om mange separate anlegg for leilighetene og næringsdelen med ulike temperatursoner, og teknisk sett er det en vanskelig øvelse å få alt til å kommunisere. Det har satt strenge krav til oss både som prosjekterende og utførende. Men utfordringer trives vi godt med. Det er det som driver oss framover, sier han.

Også den «gamle gode standarden» på 18 måneders byggetid har naturlig nok vært en krevende øvelse, og de har benyttet seg av prefabrikkerte løsninger på sprinkler og modulskap.

Saken fortsetter under bildet:

Det er brukt universalsystemet JRG Sanipex MT som tilførsel til skap og JRG Sanipex i resten av skapene.

– Hadde vi kunnet benyttet kabinbad, hadde det forkortet byggetiden vesentlig, men var ikke mulig å få til i dette prosjektet. Derfor har vi måttet tenke effektivitet hele veien.

Som et resultat av det, har rørleggerbedriften kuttet ut de tradisjonelle arbeidstegningene til fordel for programmet StreamBIM og bygger etter 3D-modell.

– Programmet er enkelt å navigere i enkelt å måle i. Det gjør at vi får en effektivitetsgevinst i produksjonen og mye mindre feilretting. Når du kan jobbe etter modellen, blir det veldig nøyaktige og bra løsninger – og gjør det også enkelt for rørleggerne, sier han.

– At Armaturjonsson er gode på å merke alle sine komponenter med data – inklusiv dimensjoner – gjør det både enkelt og nøyaktig å tegne og prosjektere riktige dimensjoner. Ofte er det lett å gå opp en dimensjon eller to «for sikkerhets skyld», som fordyrer prosjektet, supplerer Geir Ole Meyer.

Både Steffen og Geir Ole i Aamodt VVS forteller avslutningsvis at de er stolte over å kunne jobbe med en av Kristiansands flotteste boligprosjekter, og berømmer Armaturjonsson og Marius Ellefsen for meget god oppfølging under hele prosjektet.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com