Annonsørinnhold

VVSForum Brandstory er et annonseprodukt produsert etter gjeldende retningslinjer

Daglig leder Kjell Bernt Kalland, og produktsjef Kenneth Riisa i Armaturjonsson.

25 år siden Sanipex-revolusjonen

– Sanipex-systemet er lekkasjesikkert, utskiftbart og lett å jobbe med for rørleggerne – og etter 25 år er det blitt en klar markedsleder. Det første året omsatte vi Sanipex for 520.000,-, noe som økte til 2,3 millioner året etter, mens vi nå i jubileumsåret har et budsjett på mer enn 200 mill., forteller administrerende direktør i Armaturjonsson, Kjell Bernt Kalland.

For trygt drikkevann
Sanipex er et rør-i-rør-system for distribusjon av vann i alle typer bygg. Systemet ble utviklet av sveitsiske GF JRG.

– I Norge er vi bortskjemt med trygt drikkevann og vi tenker ikke så mye på vannkvaliteten. Men valg av rørsystem kan påvirke kvaliteten over tid. I Sanipex-systemet bruker vi fleksible plastrør som tåler kombinasjonen av trykk og temperatur. Systemet er konstruert med en unik kuplingsteknikk som forhindrer dødlommer og sikrer god gjennomstrømning i hele rørsystemet. Dette er viktig fordi det i dødlommer lett blir gode vekstforhold for bakterier, sier Kalland.

Noe motstand
Rune Enderud jobbet med salg hos Armaturjonsson også tidlig på 90-tallet. Han husker godt at det var litt motstand da Sanipex ble lansert.

– Særlig blant den eldre garde fikk plastrør en del motbør. Men de unge fikk tenning på dette, og gradvis tok flere og flere systemet i bruk. I de 25 årene vi har hatt Sanipex har det skjedd en rivende utvikling både i bransjen og med produktene, og Sanipex’ posisjon er veldig sterk her i landet. Som én av rørleggerne jeg har kontakt med alltid sier:
”Rune, jeg bruker Sanipex, fordi da sover jeg godt om natten.”

Lekkasjesikkert og utskiftbart
Wangberg VVS i Trondheim var de første som brukte Sanipex i trønderhovedstaden.

– I 1992 jobbet vi på et renoveringsprosjekt på Bakklandet, forteller Jørn Wangberg. Vi hadde hørt noen rykter om et lekkasjesikkert og utskiftbart rør-i-rør-system, og det fant vi veldig interessant. Etter mye skepsis og fram og tilbake fra rørkontrollen i Trondheim kommune fikk vi godkjenning for å installere det. Men rørkontrollen hadde én betingelse for å gi tillatelse, nemlig at de skulle komme på befaring for å bli kjent med det nye systemet. Og det sa vi selvsagt ja til, forteller Jørn Wangberg. Og siden har Wangberg og hans rørleggere bare brukt Sanipex.

Kontinuerlig videreutvikling 
– Det er rett og slett det beste for oss – ingen grunn til å skifte når ting fungerer. Sanipex er sikkert og det er enkelt å bruke. En annen ting vi setter pris på er at det hele tiden har vært vilje til å videreutvikle systemet på bakgrunn av tilbakemelding fra oss rørleggere, sier Wangberg.

Og Kjell Bernt Kalland bekrefter at det i hele Sanipex’ historie i Norge har vært et nært samarbeid med markedet.

– Den proffe rørleggeren har vært med på å utvikle systemet slik at det i dag er et “norsk” Sanipex tilpasset våre myndighetskrav. Systemet har også sitt helt eget verktøysett slik at rørleggerens hverdag og det håndverksmessige er ivaretatt på en best mulig måte, sier Kalland.

Fakta
Sanipex-systemet:
Sanipex er et rør-i-rør-system der selve vannrøret er i PE-X (kryssforbundet polyetylen), mens ytterrøret er i PE. Systemet er testet og godkjent i.h.t. Nordtest-metoden som er en felles test utarbeidet av forskningsinstitusjoner i de nordiske landene. Systemet innehar Teknisk Godkjennelse fra Sintef Byggforsk (TG2464). JRG Sanipex er det mest utprøvde og det mest komplette systemet på markedet. I tillegg er systemet klart for det «Grønne skiftet» siden alle komponenter er gjenbrukbare og har svært små økologiske fotavtrykk.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com