Disse dagene vil innholde kurs, leverandørmesse, årsmøte og ikke minst sosiale begivenheter.

Arrangementskomiteen har jobbet intenst med å sy sammen et variert program med både faglig og sosialt innhold.

De Nord-Norske VVS-dagene åpner med at Sturla Ingebrigtsen fra Systemair AS skal sette fokus på ventilering av parkeringskjellere og parkeringshus. Ingebrigtsen skal se nærmere på regelverk, veiledninger og løsninger knyttet til tema. Sivilingeniør VVS, Brynjulf Skjulsvik fra Norconslt AS (tidligere Pro-Teknologi) tar for seg grunnleggende bygningsautomasjon og hovedprinsipper for automatisering. Dette er de to hovedprogrampostene på åpningsdagen 22. mars.

På fredag 123. mars vil fagsjef i Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk Forening stiller spørsmålet: Solenergi – er det mulig i hele Norge? Knudsen tar for hva vi kan få ut av sola og hvilke investeringer som må til. Knudsen reiser også problemstillingen om hvorfor solenergi er så lite benyttet i Norge når Sverige har tatt dette i bruk. Det blir også fokus på hva man må passe når solenergianlegg skal monteres.

Akkumuleringstanken er viktig og bransjen har i alt for mange år lagt for lite vekt på dette, mener blant annet David Zijdemans, som er teknisk sjef hos OSO. Zijdemans vil utfordre deltakerne på VVS-dagene i Tromsø med spørsmål om den tradisjonelle dobbeltmantlede berederen en god løsning mot varmepumpe. Hvor stort bør volum være til en varmepumpe og hvor viktig er gjennomstrømningen og sjiktingen i tanken?, er andre spørsmål som
David Zijdemans stiller i sitt foredrag.

Siste faglige programpost fredag vil handle om varmepumper. Det vil blant annet bli gitt eksempler på hvordan varmepumper blir lønnsomme og det blir et ekstra fokus på villapumper.

Selve messen vil åpne fredag etter lunsj og deretter er det duket for årsmøte i foreningen med påfølgende festmiddag.