- Det er ikke farlig å jobbe! Det er viktig å ha det gøy på jobb, og en må trives. Kommer du på arbeidsplassen før de andre og reiser hjem som sistemann gir det resultater over tid, sier Tor-Ivar Linskov.

VVSforum møter det som må være en av rørbransjens råeste arbeidskarer på Aker Brygge i Oslo: Her jobber 37-åringen, som driver Øst Rør As, på et rørprosjekt for investeringsselskapet Ferd.

Mye jobb er blitt en livsstil

Men han er ikke alene. Linskov har en håndfull med rørleggere han samarbeider med. Og en av de aller mest betrodde er Kenneth Børresen (55) i Alles Rørservice As. Begge er bosatt i Lier. 

- Jeg driver også for meg selv, og har alltid vært skeptisk i forhold til hvem jeg ønsker å samarbeide med fordi jeg stiller krav og jobber mye. Jeg trodde jeg drev hardt helt til jeg traff Tor-Ivar, sier Børresen smilende. 

Nylig jobbet duoen nesten to dager i strekk, kun avbrutt av et par timers søvn, for å komme a jour på et prosjekt. Hverdagen består av hardt arbeid. 
- Det er blitt en livsstil. Faren min har alltid jobbet mye, det samme har jeg siden jeg var ung gutt. Jeg klager ikke, dette velger jeg selv, sier Tor-Ivar. 

Han startet å jobbe i en rørleggerbutikk i Drammens-området som 15-åring, og ble der i seks år før han startet i service-avdelingen til Assemblin i Drammen. 

I 2013 startet han for seg selv. 

Mange faste kunder

I 2019 omsatte Linskov for 8,211 millioner kroner, året etter 14,260 millioner kroner. I 2021 nesten 9,6 millioner kroner. Etter skatt endte han opp med henholdsvis 1,58,  2 534 og 1,698 milloner.

- Jeg er ikke glad i å snakke om penger, men det ligger en del timer arbeidstimer bak tallene. Jeg leverer jobb fra 5000 kroner og opp til rørprosjekter på 10 millioner kroner. Jeg er veldig opptatt av at sluttproduktet skal være 110 prosent. Jeg bruker heller noen timer ekstra på at alt blir perfekt og bygger som det skulle vært mitt eget. Leverer en kvalitet så kommer kundene tilbake. Det er mer enn nok jobb til alle, forteller han. 

Anbud bruker han ikke tid på, Linskov har mange faste kunder. Rørkjøp-medlemmet er rørleggermester. 
- Jeg bruker innleie, men samarbeider kun med noen få rørleggere - folk jeg stoler på og som jeg vet leverer. Det handler om å ha kontroll.

Kombinasjonen topp utstyr og riktige folk er viktig. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, sier han.

- Har du aldri problemer med kundene?
- Ikke mye – men hvis det er uenighet i en sak, prøver jeg å løse med å prate med folk i stedet for å bruke masse tid på e-poster. Det meste blir løst med dialog. Og det er tidsbesparende, sier han.
 

 

Mektig imponert over kollegaen

Kollega Børresen er nesten 20 år eldre enn Linskov. 

Saken fortsetter under bildet:

Tor Ivar og kompisen-1.jpg
Bildetekst: Kenneth Børresen Alles Rørservice As og Tor-Ivar Linskov i Øst Rør As har hvert sitt firma, men samarbeider mye. – Det er viktig å ha det gøy på jobb, sier de to kompisene. Foto: Rune Midtskogen.

- Jeg har aldri vært borte i en som er så rå. Jeg er veldig takknemlig og glad for at jeg får jobbe med Tor-Ivar så ofte, vi har det veldig gøy sammen. Han betaler bra, men kunne betalt litt mer, sier han. Og ler høyt. 

Linskov driver også med snøbrøyting vinterstid via farens firma.

- Jeg har systemer for alt, det er helt nødvendig for å ha kontroll. Jeg sjekker e-post flere ganger daglig, og svarer på telefon mens jeg jobber. God struktur er viktig uansett hva du driver med, sier Tor-Ivar Linskov.