Grundfos sentralt har inngått en avtale med Flamco som går worldwide, og gjelder et omfattende utvalg av deres velkjente produkter. Produktene skal selges under ” brandet ” Grundfos Pressurisation and de-aeration. I Norge har man solgt produktene siden sommeren 2013, men det er først i disse dager selskapet virkelig går offensivt ut i markedet.

Saken fortsetter under bildet:

Grundfos ansatte fra hele landet kurses i de nye produktene fra Flamco. Her er de samlet på hovedkontoret i Oslo.

Kurser alle avdelinger
Ansvarlig for produktene hos pumpeleverandøren, salgsingeniør John Shaw Berry, påpeker at det er viktig at man har et oppegående support- og serviceapparat som fungerer når man nå satser for fullt.
- Vi har brukt 2014 til å kurse og spesialisere våre avdelinger rundt om i Norge. Det skal være minst en mann på hvert sted som skal kunne ekspansjon til fingerspissene. Vi har jobbet med tilsvarende produkter tidligere, og mener vi har den nødvendige kunnskapen om ekspansjon og utlufting i forhold til blant annet kjøle- og varmeanlegg, samt fjernvarme sier Berry.
- Ekspasjonsproduktene komplementer Grundfos sin produktrange, og dette blir et nytt viktig forretningsområde for oss. Dette er tilleggsprodukter vi kan tilby våre kunder.

Merkenavnet blir Grundfos Pressurisation and de-aeration, og vil få samme benevnelse i hele Europa hvor Grundfos er representert.

Stort potensiale for rørleggeren 
Ekspansjon og utlufting utgjør en faglig utfordring for mange rørleggere, og Berry mener det ligger mange muligheter for rørleggeren her, hvis de ønsker.
- Vi merker at det er mange spørsmål fra rørleggerne, og flere sier selv at dette er et område de har lite kunnskap om. Men vi ønsker mer en gjerne å bistå med kursing, service og support, og ikke minst være en trygg samarbeidspartner. Rørleggerne tror ofte det er noe galt med pumpene når kjøle- og varmeanleggene ikke fungerer, men i mange tilfeller er det faktisk ekspansjonsanlegget som skaper problemet.

Rask levering
John Shaw Berry tror at Grundfos sin allerede godt etablerte posisjon i markedet vil gjøre jobben lettere i forhold til å få innpass med sine nye produkter.
- Vi selger allerede mest til våre eksisterende kunder, og mange trenger eksepansjonproduktene på sine pumpeanlegg. Når det gjelder levering har vi veldig korte leveringstider. Det kommer daglig leveranser fra Danmark, sier Berry.
- Vi skal selge kvalitetsprodukter til en fornuftig pris for kunden og for oss. Vi har det meste på plass, og med den kunnskapen vi kan formidle, er jeg veldig optimistisk. Salget har i hvert fall startet svært oppløftende.